Nieuws

Annefleur Bruggeman komend seizoen met dubbele licentie

Door Frits Feuler –De 20-jarige Annefleur Bruggeman van TSV Bayer 04 Leverkusen zal komend seizoen TuS Lintfort, kampioen in de 3eLiga West met 36 punten uit 22 duels, versterken. Bruggeman krijgt op die manier een dubbele spelerslicentie en kan zowel voor Lintfort alsook Leverkusen spelen.

“Annefleur is al twee jaar bij ons in de selectie,” aldus trainster Renate Wolf. “Ze heeft al veel speelminuten in de Bundesliga kunnen maken en heeft het prima gedaan. Maar ze heeft nog meer wedstrijdminuten nodig en moet leren nog meer verantwoordelijkheid te nemen binnen de ploeg. Dat onderdeel zal ze bij Lintfort kunnen leren,” legt Wolf de samenwerking met Lintfort-trainster Bettina Grenz-Klein uit.

Die op haar beurt is verheugd over de komst van Bruggeman. “Ik had haar al langer in het vizier. Ben blij dat we zo’n sterke speelster binnen het team erbij krijgen. In onze ploeg moet  ze een belangrijke rol in de opbouw kunnen vervullen.”

De 1.81 m grote opbouwspeelster nam in 2016 met Jong Oranje deel aan het WK en geldt als een speelster met veel potentie. Bij Lintfort ontmoet ze een aantal Nederlandse speelsters als Inske Kuik, Tatjana van den Broek, Lisan van Hulten en Loes Vandewal. Eefje Huijsmans verlaat Lintfort en keert terug naar BFC. Becky van Nijf (25) is komend seizoen ook van de partij. Zij speelde eerder al – 2012 - voor Leverkusen maar tweemaal een kruisbandblessure binnen één jaar wierpen haar uit de hoogste Duitse competitie terug. Via Handbal Venlo gaat ze komend seizoen weer bij de oosterburen aan de slag.

“Jazeker, we hebben met Nederlandse speelsters goede ervaringen. Dat zal ook met Annefleur zo zijn,” blikt de Lintfort-coach naar volgend seizoen. Bij Leverkusen volgt ze uiteraard ook nog een aantal trainingen. Door die extra speelgelegenheid in de tweede Bundesliga moet ze de volgende stap in richting basisteam bij Leverkusen gaan voorbereiden. 

Deel dit bericht