Nieuws

Arber Qerimi, Nele Antonissen en Bart Lenders de Belgische winnaars van 2017

Arber Qerimi, Nele Antonissen en Bart Lenders de Belgische winnaars van 2017

Vrijdagavond werden in het Belgische Sint Truiden de speler, speelster en coach van het jaar bekend gemaakt.

Speler van het jaar werd Tongeren-speler Arber Qerimi. Kijk hier verder

Speelster van het jaar werd Nele Amtonissen van Waasmunster. Kijk hier verder

Coach van het jaar werd Bart Lenders van Achilles Bocholt, winnaar van de Bene-League, beker en landstitel.  Kijk hier verder

Zowel de speler van het jaar als de speelster van het jaar verlaten na dit seizoen de Belgische competitie. Arber Qerimi vertrekt naar het Franse Cesson-Rennes en Nele Antonissen gaat aan haar tweede avontuur beginnen in Nederland. Na V&L vertrekt ze nu naar Dalfsen.

Arber Qerimi (Callant Tongeren) werd door zijn collega’s verkozen tot speler van het jaar. Qerimi won met ruim overwicht de eerste stemronde die liep van september tot december. In de tweede stemronde kwam Bartosz Kedziora (Achilles Bocholt) sterk opzetten maar hij kwam uiteindelijk 38 punten tekort. Qerimi speelde vorige week zijn laatste wedstrijd voor Callant Tongeren. Volgend seizoen verkast hij naar de Franse competitie waar hij prof wordt bij Cesson, de club van bondscoach Yérime Sylla.

Bij de dames werd international Nele Antonissen verkozen tot speelster van het jaar. Net als Qerimi verlaat Antonissen de Belgische competitie. Antonissen ruilt DHC Waasmunster in voor het Nederlandse Dalfsen, een club uit de eredivisie.

Bart Lenders (Achilles Bocholt) en Jo Delpire (HB Sint-Truiden) werden verkozen tot trainer van het jaar bij de heren en de dames. Jo Delpire pakte met Sint-Truiden de titel bij de dames, Lenders deed met Achilles Bocholt hetzelfde bij de heren. Eerder dit seizoen won hij ook al BENE-League en de Beker van België. Björn Alberts speelde een sterk seizoen bij Achilles Bocholt en werd daarvoor beloond met de titel doelman van het jaar. Bij de dames won de keepster van Sint-Truiden Edith Cochici.  Het duo Martens-Verdonck werd verkozen tot beste scheidsrechtersduo van het voorbije seizoen.

Alle winnaars van de uitverkiezingen

Speler van het jaar: Arber Qerimi (Callant Tongeren)

Speelster van het jaar: Nele Antonissen (DHC Waasmunster)

Trainer van het jaar – heren: Bart Lenders (Achilles Bocholt)

Trainer van het jaar – dames: Jo Delpire (Sint-Truiden)

Doelman van het jaar – heren: Björn Alberts (Achilles Bocholt)

Doelvrouw van het jaar – dames:  Edith Cochici (Sint-Truiden)

Scheidsrechtersduo van het jaar: Stephen Martens – Angelo Verdonck

Beloftevolle scheidsrechtersduo: Kristof Gilis – Lucas Beulakker 

Deel dit bericht