Nieuws

ARJAN VERSTEIJNEN PER DIRECT VAN BOCHOLT NAAR BEVO

Van de Redactie – Doelman Arjan Versteijnen gaat per direct van Achilles Bocholt naar Bevo. De 22-jarige Nederlandse doelman uit Berkel-Enschot kwam in juli 2020 naar de Belgische ‘superkampioen’ en tekende voor twee jaar. Bocholt verloor afgelopen zondag in Den Bosch, na vier opeenvolgende zeges, de BNL-finale van LIONS.

Kort voor de overstap naar België kwam Versteijnen plots zonder club te zitten. Daar deden vreemde verhalen over de ronde bij de club uit Panningen. De doelman, begonnen in de jeugd bij White Demons en daarna overstapte naar Tachos, zag zijn contract vervolgens bij BENE-League-club na slechts één seizoen niet verlengd worden. Reden: de club moest bezuinigen vanwege de coronacrisis. Maar er was blijkbbar meer aan de hand geweest. Onverwachts destijds. Diverse clubs meldden zich, ook uit Duitsland waar tweelingbroer Niels bij Lübeck-Schwartau speelt. De keuze viel op een club ‘om de hoek’: Achilles Bocholt en op minder dan een uurtje rijden.

Bij de Belgische club, waar Jean Last als keeperstrainer Versteijnen toen onder zijn hoede nam, had hij geduchte concurrentie van Clem Leroy en Stef Gijbels. Daar had de Nederlandse sluitpost zichtbaar moeite mee, speelde ook om duidelijke redenen niet in de halve finale tegen Pelt en gaf aan na de BNL te zullen vertrekken. Aan Bocholt-zijde is de 'move' van de doelman niet goed gevallen.

Bij Bevo komt hij opnieuw Bram van Grunsven en Mika Schoolmeesters - hij stapt na dit seizoen over naar Korschenbroich - tegen. Het bestuur van de Noord-Limburgse zoekt, na het opstappen van Jo Smeets, nog naar een nieuwe trainer. Vooralsnog vormen Danny van Katwijk en Lambert van Berlo de technische leiding. In het voorbije BENE-League-seizoen eindigde Bevo, beetje teleurstellend, als zevende, met 19 punten uit 22 duels. Komende zaterdag begint voor Bevo de strijd om de landstitel, met een thuisduel tegen Volendam.

cover Arjan Versteijnen verruilt met onmiddellijke ingang Bocholt voor Bevo

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht