Nieuws

Assistent-trainer Erik Wudtke over tegenstander Nederland

Van de Redactie – Vanavond het debuut van de Oranje-ploeg op het EK 2020. Tegenstander niemand minder dan het grote Duitsland. In de Duitse media gaat de nieuwe assistent-trainer Erik Wudtke in op de eerste tegenstander: die Niederlande.

Naast het team uit het kleine buurland, wachten Spanje (zaterdag, 18:15 uur) en Letland (maandag, 18:15 uur) op het DHB-team als tegenstanders in de voorronde.

Zijn analyse van de oranje hemden:

Duitsland zal Nederland bij de start ontmoeten. Wat voor soort spel kan men verwachten?

Erik Wudtke: “Nederland is onze eerste tegenstander en zal zeer onbevangen spelen. Het is de eerste keer dat de jongens deelnemen aan een Europees kampioenschap, ze willen het toernooi op vol gas starten. Je hebt een team dat met zeer hoge snelheid vanuit de midden achterpositie komt. De twee spelmakers Dani Baijens en Luc Steins zijn beiden fysiek kleiner, maar hebben een ongelooflijke snelheid. Ze zijn erg snel en blijven proberen hun opbouwers links en rechts in schotpositie te krijgen.”

En anders?

Erik Wudtke: “Nederland is een soortgelijk team als IJsland in het vriendschappelijke duel van afgelopen zaterdag, ze zijn blij als ze een positionele aanval kunnen vermijden. Als gevolg hiervan zullen we ze in de tegenaanval heel, heel, heel vroeg tegenkomen. Ze willen ballen in de rug winnen en zullen daarom soms handelen met een 5: 1-verdediging - ze willen fouten uitlokken om een ​​tegenaanval en snelheidsspel te kunnen maken.”

Waarvan acte.

Erik Wudtke (47) was in zijn actieve carrière als handballer actief in de Regionalliga en verkaste rond de eeuwwisseling naar het Franse Duinkerken als spelverdeler. In 2000 en 2001 kwam hij bij het Belgische Eynatten terecht, waar hij coach Pim Rietbroek als leermeester had en twee titels behaalde met de club uit het Oost-Kanton.

Daarna keerde hij terug naar Duitsland: Melsungen, Ibbenbüren (ook als speler-trainer) en SG Hamburg-Nord werden zijn nieuwe clubs voordat hij in 2006 vanwege een schouderblessure de schoenen aan de kapstok hing. Tot 2012 bleef hij trainer in Hamburg, later werd hij succesvol bondscoach bij de jeugdploeg van Duitsland.

Deel dit bericht