Nieuws

Bizar: Geen geld bij Vardar Skopje

Bron: RNZ / DPA – Een bizar verhaal. De Rhein Neckar Zeitung meldde maandag dat de Duitse handballer Christian Dissinger regerend CL-winnaar Vardar Skopje wil verlaten. Dissinger en de overige ploegmaats ontvangen allen onregelmatige salarissen van hun club.

"Het is momenteel heel moeilijk voor ons. Er is geen geld. Een groot deel van het team heeft al een half jaar geen salaris ontvangen. We worden alleen in delen betaald," zei de 28-jarige in een interview met de ‘Rhein-Neckar Zeitung’. De voormalige internationale legt het verhaal kort uit: "Met 300 euro kun je hier rondkomen. Maar het is nog steeds een psychologisch stressvolle situatie en niet nuttig."

De opbouwer won in 2019 in Keulen de Champions League  met de Noord-Macedonische ploeg. Maar hij wil Vardar aan het einde van het seizoen verlaten. “Als ik hier nog een jaar zou blijven, zou er een wonder moeten gebeuren," zei Dissinger die in oktober 2018 THW Kiel verruilde voor Skopje.

Momenteel staat Vardar in groep B op een bescheiden zesde plaatsmet 9 punten uit elf duels. In die groep gaan Kiel, Veszprem, Montpellier, Kielce en Porto de geplaagde club voor. Alleen Meshkov Brest (11-6) en Zaporoshe (11-4) hebben nog minder uitzicht op een plek in de achtste finales. Vardar speelt komend weekeinde nog thuis tegen Zaporoshe, dan wacht de trip naar Porto en op de slotdag komt Montpellier op bezoek.  

De vier overgebleven ploegen spelen eind mei in Keulen de VELUX FINAL4.

Deel dit bericht