BOCHOLT MOET LEIDERSPLAATS AFSTAAN AAN SPORTING PELT

Door Bocholt - Sezoens Achilles Bocholt verloor gisteren in eigen huis met 22-26 van Sporting Pelt. In een zwakke wedstrijd kon Bocholt nooit een vuist maken en liep het achter de feiten aan. Door de overwinning wipt Pelt over Bocholt naar de eerste plaats. Bocholt moet ook Visé voor laten en staat opeens op een derde plaats. Volgende week woensdag zal het in Izegem geen punten mogen laten liggen om aanspraak te maken op een finaleplaats.

Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was niet goed genoeg. In een zeer nerveus begin werd nauwelijks gescoord: 2-2 na 10 minuten wedstrijd. Dat zwak verloop werd doorgetrokken tot bij de rust. Na 13 minuten kon Bocholt wel even op voorsprong komen via Joren Lamers en Wout Winters, maar verder konden onze jongens enkel maar proberen bij te benen. Aan de rust stond het 10-11. Doelman Clem Leroy had inmiddels zijn plek onder de lat moeten afstaan: na een gestopte strafworp rende Leroyt te enthousiast richting de bal, ver naast de goal om die op te halen. Daarbij scheurde hij mogelijk een spiertje in zijn bovenbeen en zal woensdag moeten toekijken.

In de tweede helft liep Pelt verder weg van Bocholt. De mannen in het blauw konden nog aanklampen tot 3 à 4 goals verschil, maar de goals die tot een echte aansluiting konden leiden, werden nagenoeg allemaal gemist. Neem daar bij dat Joren Lamers met rood uit onze verdediging viel – we weten nog altijd niet zo goed waarom – en je krijgt het tegen een ploeg die bloed ruikt enkel maar lastiger.

Bekijk hier de aanleiding tot de rode kaart voor Joren Lamets:

Zo sluiten we onze voorlaatste thuiswedstrijd van de play-offs af met een verdiende nederlaag: 22-26. Nu enkele dagen het hoofd leegmaken en er dan in Izegem en zaterdag thuis tegen Visé weer keihard voor strijden.

Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen, Winters (2), Mané (4), Spooren (1), Lamers (1), Driesen (2), Jerry, Roelants, Claessens (1), Jaeken, D’Hanis (1), Strauven(1), Doms (2), Klajic (7/6)
Sporting Pelt: Van Sloot: 2, Vandenboer (3), Falke (4/1), Spooren (3), Deeckens N, Vandebeeck L (1), Delpire, Stollman, Vossen, Schoenaker, De Grave, Denert, Van Haesendonck (4), Vandebeeck D (6), Deeckens N, Antic (3)

cover Spelmomenten uit de Noord-Limburgse derby tussen Achilles Bocholt en Sporting Pelt