Nieuws

Charris Rozemalen vertrekt naar Noorse Vipers Kristiansand

Charris Rozemalen vertrekt naar Noorse Vipers Kristiansand

De 22-jarige Charris Rozemalen, afgelopen twee seizoen uitkomend voor VOC Amsterdam, vertrek volgende week naar het Noorse Vipers Kistiansand. De Utrechtse, die een contract heeft getekend voor een seizoen met een optie voor een tweede seizoen, is daarmee de derde Nederlandse die bij de club onderdak heeft gevonden. Naast Birgit van Os, die al sinds 2009 bij Vipers speelt, wordt ze komen seizoen ook teamgenoot van Jessy Kramer die het Duitse Leipzig verruilde voor de Noorse competitie en de eveneens in Nederland niet geheel onbekende IJslandse Thorey Rosa Stefansdottir.

Toen ze het aanbod van Vipers kreeg heeft ze wel getwijfeld, maar na haar avontuur bij het Spaanse Alcobendas, waar ze in 2010 vanwege financiële problemen al weer na een jaar weg moest, bleef het wel steeds in haar hoofd zitten en heeft ze uiteindelijk besloten om nog een keer het avontuur aan te gaan. “Het is toch een mooie club in een mooie competitie”.

“Vipers heeft goede speelsters en een goede trainersstaf. De competitie is goed de mensen zijn er leuk en het scheelt voor mij toch dat er een paar Nederlandse speelsters spelen”, zo vertelt ze. “Ze wilde in eerste instantie dat ik een tweejarig contract tekende maar ik wilde wel een jaar met een optie voor een tweede jaar. Als ik het dan naar mijn zin heb en het bevalt mij en de club is ook tevreden dan kunnen we er altijd nog een jaar aan vast plakken”.

Rozemalen: “Nadat ik een jaar in Spanje heb gespeeld weet ik hoe veel progressie je in korte tijd kan maken en ik denk dat ik daar ook weer beter kan worden en dat is nog altijd wat ik wil. Kijken hoeveel ik eruit kan halen en denk dan ook dan ik voldoende speelminuten kan krijgen. Ik kijk er dan ook naar uit en heb er heb er veel zin in. Doelstelling voor de club is het hoogst haalbare te bereiken, dat is in ieder geval het linkerrijtje, bij de eerste zes dus net als afgelopen seizoen toen men zesde eindigde. Eerst zullen we niet worden, daarvoor is Larvik toch veel sterk”.

Trainer coach Richard Kuijer ziet daarmee een belangrijke speelsters vertrekken. “Het is toch een aderlating voor ons, hoewel ik erg tevreden met de vijf speelsters die terug zijn gekeerd naar Amsterdam. Neemt niet weg dat we Charris wel zullen missen. Haar plaats in de selectie wordt ingenomen door de 16-jarige opbouwsters Kim Limter”, aldus Kuijer.  Transferoverzicht 2013

Deel dit bericht