Nieuws

Coach Jan Lentjes na dertien jaar terug bij OBW

Van de Redactie - Na 13 jaar mag handbalcub OBW uit Zevenaar Jan Lentjes uit Huissen opnieuw verwelkomen. Hij is eerder al zes jaar trainer geweest bij het eerste team, waaronder een jaar met een kampioenschap als resultaat.

OBW is altijd al in zijn hoofd blijven hangen als een club met een mooie combinatie van gezelligheid en gedrevenheid. Jan heeft naar eigen zeggen een leuke tijd gehad in zijn vroegere jaren bij OBW Handbal. Een goede klik met de leden en speelsters van die tijd zijn voor hem een belangrijk punt. Speelsters van zijn vorige trainersperiode zijn gezichten die nu nog in de sporthal rondlopen, zoals: Bauke Jansen, Petra Liebrand, Annette Oudekerk, Mieke Schennink, Linn Willemsen, Cathy en Lianne Reijmer.

De nieuwe coach heeft erg veel zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen, nadat hij afgelopen jaar bij Overwetering 1 is gestopt. Dit was afgelopen jaar een van de tegenstanders van eerste damesploeg uit Zevenaar.

De insteek van Jan is vooral kijken naar de kwaliteiten binnen het team, want dat is waar je zelf invloed op hebt. "Ik wil graag een team samenstellen waarbij er een mix van ervaring en jeugd samen komt," aldus de oefenmeester, "waarbij iedereen de concurrentie aan moet gaan. Iedereen die wil, krijgt bij mij een kans om in het eerste te spelen. Immers, als er concurrentie is, maak je elkaar beter.”

Jan omschrijft zichzelf als een rustige, maar gedreven trainer. Hij is een mensen-mens en zoekt graag de samenwerking op. Annette Oudekerk zal komend jaar aan zijn zijde staan als begeleider tijdens de wedstrijden. Arjan Hoendevanger (na enkele jaren gelukkig ook weer terug bij OBW), Gert-Jan Wientjes en Erich Lindner zullen komend jaar als trainer/coach actief zijn bij Dames 2 en/of de A1.

Inmiddels is Lentjes al een aantal weken buiten aan het trainen met de groep, waarbij de opkomst groot is. Door de corona situatie moest de club natuurlijk rekening houden met de regels vanuit het RIVM en het NHV. Maar er is een begin, klinkt het hoopvol.

Afgelopen seizoen eindigde de ploeg als tiende in de hoofdklasse B, met 13 punten uit 19 duels. Twee punten meer dan WHC en T.V.O.

 

 

 

Deel dit bericht