Nieuws

Coach Nijdam en Leverkusen ontbinden contract

Coach Nijdam en Leverkusen ontbinden contract

Van de Redactie - De handbalvrouwen TSV Bayer 04 Leverkusen en hoofdcoach Robert Nijdam beëindigen hun samenwerking aan het einde van de maand. Dat meldt de club vandaag in een persbericht.

"We hebben afgesproken dat we het tijdens de World Cup-pauze eens zullen worden dat onze wegen scheiden. Ik dank Robert uitdrukkelijk voor zijn werk. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst ", zegt manager Andreas Thiel. Het ontbinden van het contract betekent ook dat de club op korte termijn een flinke uitdaging heeft om de trainersvacature in te vullen.

De 48-jarige Robert Nijdam kwam aan het begin van het seizoen 2018/19 naar de ‘Werkselfen’ en eindigde met het team aan het einde van het eerste seizoen op de vijfde plaats. Momenteel bezet de ploeg met acht punten uit zeven duels plek zeven in de Bundesliga. Vorige maand werd de formatie van Nijdam in het Europese toernooi uitgeschakeld door het Hongaarse DSC Schaeffler.

Bij Leverkusen speelt ook Annefleur Bruggeman.

Nijdam doorlipe in zijn jeugd vier Brabantse en een Limburgse club. Daarna volgden clubs als AHV Swift, E&O, Tachos (drie keer), Herstal (B), OSC Rheinhausen, TSG Bielefeld, TuS Nettelstedt, SG Solingen en Zürich. Bij Tachos sloot hij zijn loopbaan als speler af.

Hij begon zijn carrière als coach van de beach handballers, daarna volgden  Bevo HC, de nationale Belgische ploeg, Amicitia Zürich, bondscoach Burkina Fasso, Sporting NeLo, de Oranje-jeugd (2014-2016), hoofd van de Handbal Academie op Papendal (2014-2018) en tussen 2016 en 2018 coach van de Oranje-junioren. In 2018 volgde de overstap naar Leverkusen.

Nijdam kwam 152 keer uit voor Oranje.

 

cover Archieffoto HSP

Deel dit bericht