Nieuws

Coach Richard Curfs stopt bij Sint-Truiden

Van de Redactie – Het bestuur van Handbal Sint-Truiden meldt in een persbericht dat men komend seizoen niet verder gaat met trainer/coach Richard Curfs.

Curfs was eerder als assistent actief bij LIONS 2, trainde van 2010-2013 de mannenploeg van BFC om vervolgens vier seizoenen het vrouwenteam van Handbal Venlo te coachen. Daarna volgden twee seizoenen bij Vlug en Lenig Geleen.

Als speler kwam Curfs tussen 1993 en 2008 uit voor onder meer Wijnandia, Sittardia, Blauw Wit, Maasmechelen en BFC waar hij op 33-jarige leeftijd stopte met zijn actieve spelerscarrière.

Het bestuur hoopt met de Nederlandse oefenmeester die in xxxx overkwam van Vlug en Lenig, het seizoen af te sluiten met twee finales en / of prijzen. De regerend Belgisch kampioen van 2019 is nog actief in het bekertoernooi en is nagenoeg zeker van de play offs om de landstitel.

Jo Delpire volgt Curfs (47) op als hoofdtrainer. Tevens zal Delpire (57) die de geel-blauwe ploeg vijf jaar (2014-2019) trainde en daarna overstapte naar de mannenploeg van Initia Hasselt – ontslag volgde halfweg het seizoen 2020-2021 - de meisjesploeg U16 onder zijn hoede nemen.

Delpire speelde tussen 1985 en 2006 185 keer voor de Belgische nationale ploeg. Als speler kwam hij onder meer uit voor Kraainem, Sasja, Neerpelt, HC Herstal, Hasselt, Vlug en Lenig, Maasmechelen en Sasja waar hij in 2006 zijn handballoopbaan afsloot.

cover Richard Curfs (rechts) naast zijn voormalig assistent Johan Helsen, stopt na dit seizoen bij Sint-Truiden

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht