Nieuws

Coach Curescu stopt bij Quintus: geen onderling vertrouwen

Coach Curescu stopt bij Quintus: geen onderling vertrouwen

AD SPORT / Peter Lotman- Alex Curescu stopt met onmiddellijke ingang als trainer/coach van de mannen van Quintus. De van oorsprong Roemeense oefenmeester mist het vertrouwen van de spelersgroep. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Westlandse club, uitkomend in de BENE-League.

Curescu vormde een technisch duo met Jos Klepke. Ook hij gaat niet verder bij Quintus. De bekende druppel was een beslissing afgelopen zaterdag in het duel met Sasja Antwerpen. De coach haalde in de hectische slotfase de keeper van het veld voor een extra veldspeler. De Belgen scoorden na een serie fouten vervolgens de gelijkmaker.

Curescu, bekend om zijn directe benadering: “De spelers verweten mij die beslissing. We hebben bij elkaar gezeten en ik heb het nogmaals uitgelegd. Wij werden het niet eens. Zij hadden excuses van mij verwacht, maar ik heb gezegd dat ik het de volgende keer precies zo zou doen. Dat leidde tot een verschil van mening. Het was niet de eerste keer dat we botsten. Op die manier kan ik niet werken. Ik bepaal de tactiek en niet de spelers. Als ik zeg linksom en zij gaan rechtsom, is er geen basis om samen te werken. Het onderlinge vertrouwen is weg en dan kun je beter stoppen”, vindt de gedreven coach, die vorig jaar Quintus nog in de BENE-League hield.

Manager Marcel de Bakker: “Jammer dat het zo is gelopen. Alex is een aardige vent. Maar er was onvoldoende draagvlak meer. Dan heeft het weinig zin om te proberen het nog te lijmen tussen Alex en de spelersgroep. Dan barst de bom in een later stadium en daar heeft niemand wat aan. Nu kan je zonder ruzie uit elkaar gaan.”

Luuk Obbens, zaterdag interim-coach bij Quintus         foto archief HSP

De ervaren doelman Imre Obbens: “De klik was er niet meer. Je moet onderling een blindelings vertrouwen in elkaar hebben. Als dat weg is, worden de problemen alleen maar groter. De resultaten speelden natuurlijk ook mee. Dit is op dit moment de beste oplossing. Hoe jammer het ook is.”

Het technisch duo Curescu/Klepke zit zaterdag al niet meer op de bank in het duel met Aalsmeer. Luuk Obbens, tot voor kort speler bij Quintus, zal zaterdag als coach fungeren.

Deel dit bericht