Nieuws

CRUCIALE WEEK ORANJE U18 JONGENS IN ISRAËL

CRUCIALE WEEK ORANJE U18 JONGENS IN ISRAËL

Nadat eerder al de Beach handbalploegen, Oranje U20 (meisjes, bronzen plak) en nu nog actief in Skopje, Oranje U18 (meisjes) hun internationale optredens succesvol afwerkten, is het deze week (7 tot 13 augustus) de beurt aan Oranje U18 bij de jongens. De ploeg van coach Freek Gielen komt tijdens het EHF Championship in Tel Aviv (Israël) in actie. Een eindtoernooi met grote belangen.

De 16 hoogst geklasseerde teams werken op dit moment hun Europees kampioenschap af in Montenegro. Na twee speelronden zijn zes van de acht ploegen voor de hoofdronde bekend: Hongarije, Kroatië, Portugal, Noorwegen, Spanje en Zweden.

22 ploegen proberen deze week via de drie Championship-toernooien een plekje te bemachtigen bij het EK 2024. De drie winnaars van de eindtoernooien krijgen eveneens een plekje bij het WK U19 in 2023.   

De Europese Handbal Federatie heeft op drie locaties het Championship – in totaal met 21 ploegen – verdeeld over Israël, Letland en Roemenië. In beide laatste landen wordt van 8 tot 14 augustus gespeeld.

In Israël werkt Oranje twee groepsduels af tegen Griekenland (zondag 14:00 uur) en Tsjechië (woensdag 14:00 uur). De nummers 1 en 2 van de beide groepen – in groep 2 zitten Bulgarije, Litouwen, Georgië en Israël – spelen in de halve finales.

De duels in Israël zijn te volgen via livestream op www.ehftv.com

Eerste opponent Griekenland moet niet onderschat worden. De U20-groep pakte verleden maand in Bulgarije nog de gouden medaille daar waar de Oranje-leeftijdsgenoten van coach Edwin Kippers genoegen moesten nemen met brons.

Lees ook:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/selectie-heren-u18-championship-in-israel/

Lees ook:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/twan-klompe-verheugt-zich-op-duels-met-oranje-u18-in-israel/

Lees ook:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/programma-uitslagen-standen-championship-2022/

Lees ook:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/cruciale-week-oranje-u18-jongens-in-israel/

cover Oranje U18 jongens begint met twee groepsduels aan EHF Championship in Israël

foto Ils Pattipeilohy

Deel dit bericht