Nieuws

DFS Arnhem presenteert Osvaldo Gomes als de nieuwe trainer

Woensdagavond heeft het bestuur van AES Arnhem, dat vanaf volgend seizoen onder de naam DFS Arnhem na de fusie met de dames van AAC Arnhem verder gaat Osvaldo Gommes gepresenteerd als de nieuwe trainer van de heren ploeg die komend seizoen weer speelt in de Eredivisie.  Gomes wordt de opvolger van Arthur Langedijk die de  afgelopen weken met AES op rand van de BENE-League heeft gebalanceerd. Gomes was de afgelopen vijf jaar trainer/coach van de dames van Targos Bevo HC.

Als speler is de 35-jarige uit Rotterdam afkomstige  trainer coach begonnen bij Atomium ’61 in Rotterdam en was daarna zelf jaren actief op het hoogste niveau: Van 2000 tot 2008 speelde hij bij Quintus, eerste in de eredivisie en later na de promotie vanaf  2004 in de eredivisie. Daarna vervolgde hij de route via Tachos twee seizoenen, Loreal een seizoen en als laatste twee seizoenen bij Bevo waar hij na zijn carrière einde zijn trainerschap naar een hoge plan tilde door  bij de dames van Bevo aan de slag te gaan.

In zijn actieve loopbaan als speler was hij van 2002 t/m 2007 trainer bij het Rotterdamse Roda 71 van de dames en heren A-jeugd teams. In 2007 vervolgde hij zijn trainers loopbaan bij Rapiditas in Weert waar hij eerst de dames A-jeugd trainde en later interm de damesselectie onder zijn hoedde kreeg. Vandaaruit maakte  hij in 2012 de overstap maakte naar de eerste divisie als trainer van de dames van Bevo, die toen net na een jaar eredivisie weer waren gedegradeerd naar de eerste divisie.

 “Osvaldo ademt handbal en kijkt verder dan het team dat hij traint. Wij denken dan ook dat hij goed past binnen onze vereniging en bij de doelstellingen die wij als DFS Arnhem voor ogen hebben voor de komende jaren, namelijk minimaal meedraaien in de top van de Eredivisie en daarbij ook aandacht schenken aan een verantwoorde doorstroming van eigen talenten vanuit de jeugd naar onze Herenselectie ”, aldus Johann Peters, lid van de commissie die verantwoordelijk was voor de zoektocht naar een nieuwe trainer en zelf jaren lang trainer  coach geweest van de heren selectie “Vanuit die insteek is het uiteraard ook de bedoeling dat de samenwerking met hem meerjarig wordt.”

De aanstaande coach, die met zijn werkzaamheden per 1 juni gaat beginnen bij DFS Arnhem,  is blij met het ambitie niveau van de club. “Ik verwacht de lijn door te kunnen zetten wat betreft de prestaties zonder de jeugdopleiding daarin te negeren, want er komt veel goed aan. De focus hoef men niet naar buiten te richten voor de nieuwe aanwas, Dat vind ik fijn werken”.  

Deel dit bericht