Nieuws

Doelman Jef Lettens verlengt bij Toulouse

Van de Redactie - Luc Steins werd enkele weken geleden door het Franse Fenix Toulouse verhuurd voor een half jaar aan topclub PSG. Vandaag maakte de clubleiding bekend dat zij het contract met de doelman van de Belgische nationale ploeg, Jef Lettens, heeft verlengd tot de zomer van 2023.

Jef Lettens verlengt bij Toulouse, foto club

Vanaf de jeugd tot 2015 speelde Lettens (30) voor Initia Hasselt. Met die ploeg behaalde hij drie landsttitels (2011, 2013 en 2014) en won hij ook drie meer de Belgische beker (2010 , 2012 en 2014).

In 2015 begon hij aan zijn Franse avontuur bij Saran USM in de tweede liga en kon meteen een titel bijschrijven. Tussen 2017 en 2019 stond Lettens onder contract bij Cesson Rennes voordat hij, samen met Luc Steins, in de zomer van 2019 aansloot bij Fenix Toulouse.

Lettens behoort dit seizoen tot de vijf beste keepers in de hoogste Franse liga, de Starligue met een huidige elfde plaats en acht punten uit tien duels. Met de Zuid-Franse club speelt hij in de European League. Na zes van de tien duels bezet Toulouse de derde plek met 4 punten uit die zes duels. Ademar Leon en Wisla Plock zijn de beide koplopers. Van de Poolse ploeg verloren Lettens en co tweemaal nipt: thuis met 25-26, op verplaatsing met 25-27.

Met de nationale Belgische ploeg probeert Lettens zich te kwalificeren voor het EK 2022 in Hongarije en Slowakije. Geen gemakkelijke groepsindeling, met Frankrijk, Servië en Griekenland.

cover Jef Lettens in actie voor België tegen Cyprus

foto archief HSP / Ronald Jans Sportfotografie

Deel dit bericht