Handbalshop
Eefje Huijsmans weer terug naar waar het allemaal ooit begon.

Eefje Huijsmans weer terug naar waar het allemaal ooit begon.

07 februari 2018, 12:02 uur

Ze was de laatste tijd al wat vaker te zien in Sporthal De Haamen. De geruchtenstroom kwam op gang, de gesprekken werden gevoerd. En nu weten we het zeker. Handbalster Eefje Huijsmans keert terug naar het oude, vertrouwde nest. Een kwart eeuw geleden begonnen bij Caesar, mee overgegaan naar BFC en dan nu weer terug naar het eerste damesteam van Anytime Fitness BFC.

Rob Damoiseaux, binnen BFC verantwoordelijk voor technische zaken, is er zichtbaar blij mee. “Met Eefje halen we een brok ervaring in huis. Niet alleen handbal-ervaring, maar ook levenservaring, rust en ‘handbalslimheid’. Met al haar ervaring, kan Eefje een soort van verlengstuk van de trainers  op het veld zijn. Een echte spelverdeler die haar ervaring deelt met haar teamgenoten. Dat misten we nog.” 

Huisman onderschrijft de rol die haar door Damoiseaux wordt toebedeeld: “Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ik het erg leuk vind om speelsters aan te sturen en tips te geven in hun spel. Als middenopbouwster ben je daar eigenlijk sowieso al mee bezig. Ik word natuurlijk wat ouder, en heb daardoor vaak wat meer ervaring. Ik vind het ontzettend leuk om dat te delen met mijn teamgenoten, daar worden we namelijk als team ook beter van!” 

BFC is een bloeiende handbalvereniging waar op dit moment meer dan 500 leden de sport actief bedrijven. De dames van BFC  liggen op koers om dit jaar kampioen te worden in de Tweede divisie B, met de promotie naar de Eerste divisie in het verschiet.

“We zien binnen de vereniging een hele mooie mix van breedtesport en van de prestatiesport in de heren- en damesselecties” vervolgt Damoiseaux. “Voor de talenten vanuit de eigen vereniging creëren we hierdoor de optimale omstandigheden om zich door te ontwikkelen. Eefje heeft de afgelopen jaren natuurlijk in Duitsland, België en bij andere clubs in Nederland gespeeld, maar voelt voor ons toch als ‘eigen talent’. Haar basis is immers gelegd bij Caesar en BFC. Ze is bij de B’s zelfs nog door een van de huidige trainers van de damesselectie, Karin Logister, getraind en gecoacht”.

Eefje Huijsmans (31) woont in Puth en werkt als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute bij Medi-Sport. Van BFC stapt ze over naar Quintus. Na een jaar stapte ze over naar Duitsland, waar ze bij TuS Lintfort. Daar heeft ze twee periodes gespeeld op Tweede Bundesliga niveau en in de  3.Liga. Vanwege haar opleiding tot kinderfysio heeft daar tussendoor Bij Handbal Venlo en Hasselt gespeeld.

“Ik heb mijn besluit om terug te keren naar BFC een aantal weken geleden genomen. En dit heb ik bij mijn huidige club ook meteen gecommuniceerd. Waarom ik ga stoppen in Duitsland? Ik merk dat mijn leven echt volledig draait om werken, sporten, gezond leven en reizen. En dat ik dus niet eens tijd heb om mijn huisje dat ik vorig jaar gekocht hebt, verder op te knappen en in te richten. Ik heb zo’n strakke planning, dat ik vaak op zondag al eten sta klaar te maken voor de rest van de week. Daar ben ik wel een beetje klaar mee. Ik wil ook wel eens lekker op de bank ploffen en tijd hebben voor andere dingen. En daarnaast ook nog lekker handballen. Ik heb best wel wat wedstrijden van de dames van Anytime Fitness BFC gezien de laatste tijd, en ze doen het goed. Ik houd van het snelle spel en de dynamiek. Van de vrijheid om als speelster met een creatieve oplossing te komen en om kansen te benutten. Ik zie dat allemaal terug in dit team. En ik denk dat ik er ook nog wat aan kan toevoegen. Ik heb er heel veel zin in.” 

De meeste handballers denken aan stoppen of aan een recreantenteam als ze de 30 gepasseerd zijn. Eefje oogt enorm fit en denkt nog niet aan stoppen. “Nee joh, ik voel me beter dan ooit tevoren. Een aantal jaar geleden ben ik heel bewust op mijn voeding gaan letten en ben ik gerichte krachttraining gaan doen. Dat doet me ontzettend goed, ik merk dat mijn lichaam nu veel fitter is. Natuurlijk is handbal een fysiek zware sport, en ook ik heb her en der wat pijntjes en slijtages. Maar als het aan mij ligt, ga ik nog wel even door in deze sport.” 

Laatste update: 06 juli 2018, 15:57 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct