Nieuws

Defintief: Estavana Polman twee jaar langer in Esbjerg

Van de Redactie - Estavana Polman, de beste speelster en recordhouder, speelt in ieder geval tien seizoenen in Team Esbjerg. Na een reeks van eenjarige deals heeft de 28-jarige sterspeler zich nu tot 30 juni 2023 verbonden aan de club, nog twee seizoenen dus. Dat meldt de club op haar website.

"Essie" is aan hard aan het werk na een kruisbandblessure en kijkt ernaar uit om weer op het veld te komen voor haar ploeg. Vóór die tijd mag ze zich verheugen dat de plannen voor de nabije toekomst klaar zijn. “We zijn vele jaren geleden begonnen aan een groot project in Esbjerg en we zijn nog niet klaar. Met de ploeg voor volgend seizoen ziet het ernaar uit dat het nog beter gaat worden. Team Esbjerg heeft grote dromen, en ik deel ze. De stad, de mensen en de club zijn mijn thuis, Rafael doet het erg goed, mijn bonuszoon doet het goed bij EfB en mijn dochter doet het goed. Het is perfect,” laat Estavana Polman optekenen.

                                             

Uitstraling

Hoofdcoach Jesper Jensen beschrijft Polman als een speelster met een enorme uitstraling, zowel op als buiten het veld, waar ze door de jaren heen een veel meer boegbeeld van de club is geworden dan in de eerste seizoenen bij de club. “Ze is uitgegroeid van de ruwe diamant die, op een gegeven moment dacht ik, niet verder zou komen dan de top 50 van de wereld. Totdat ze vorig seizoen bijna de beste aanvallende speelster ter wereld was met haar optredens voor ons in de Champions League en voor Oranje dat wereldkampioen werd. In de afgelopen maanden hebben we haar vol energie bezig gezien met de revalidatie. Ik geloof dat we - indien mogelijk - een betere speler terug krijgen,” zegt haar coach Jesper Jensen en voegt eraan toe: “Ze is in veel opzichten de tegenhanger van onze groep Noorse spelers, die een sterke trainingscultuur in de club brengen, terwijl "Essie" een vechtcultuur heeft. Ze leeft en ademt voor wedstrijddagen en om te presteren in grote wedstrijden. Op dat moment is ze nog steeds een soort playboy, voor wie druk het coolste ding ter wereld is. Het verschil is dat ze op het veld bedreven is geworden in het nemen van de juiste beslissingen - in plaats van alle beslissingen.”

Nieuwe doelen

Bestuursvoorzitter Bjarne Pedersen heeft ook de ontwikkeling van Estavana Polman op de voet gevolgd sinds ze in 2013 na twee seizoenen in SønderjyskE overstapte naar Team Esbjerg. “Het is een grote erkenning van de club en het coachingsteam dat we een speelster van zo’n hoog niveau in Team Esbjerg kunnen houden. Ik heb bijna geen woorden meer als ik haar belang voor de club en het team moet beschrijven en ze heeft de honger om meer te bereiken vastgehouden. Als we niet constant nieuwe doelen hadden gesteld als club waar ze zichzelf in zou kunnen zien, zou ze hier niet zijn. Ik ben trots dat het is gelukt en dat de nieuwe overeenkomst zelfs twee jaar duurt.”

Samen met zijn vriendin, Rafael van der Vaart, is Estavana Polman een internationaal bekend sportkoppel dat in Esbjerg een normaal gezinsleven kan leiden. De voormalige wereldster in voetbal geniet in de serie 4-voettbal in EfB samen met voormalige topspelers in de club en speelt ook paddle - op Deense paddle - de aankomende racketsport met banen direct aan Polman's thuisveld, Blue Water Dock. Hier speelde ze ongeveer de helft van haar 224 wedstrijden en scoorde ze veel van de 1253 doelpunten voor Team Esbjerg.

Eerder al maakte de clubleiding de komst van de Noorse Henny Reistad en de keepster van de Duitse nationale ploeg, Dinah Eckerle bekend.

cover Estavana Polman, nieuw twee-jarig contract

foto archief HSP / club

Deel dit bericht