Nieuws

Esther Schop beëindigt haar carrière

De 28-jarige cirkelloopster Esther Schop heeft besloten om een punt te zetten achter haar handbalcarriére “Na zoveel jaren handbal, is het nu tijd voor andere dingen” meldt Schop op haar facebookpagina. Een nieuwe maatschappelijke uitdaging en daarnaast meer tijd voor mijn lieve familie, vrienden en vriend.  Ik denk met een hele grote glimlach terug aan alle mooie momenten die ik mee heb mogen maken en alle lieve mensen die ik heb ontmoet”

Schop begon haar carrière bij Handbalvereniging Schagerbrug in Noord Hollandse dorp waar ze toen woonde. Vandaar begon haar handbalreis en verhuisde ze naar VZV. Toen ze als een van de eerste speelsters naar de handbalacademie ging om daar te gaan trainen en in 2008 naar SEW overstapte kreeg haar carrière een serieuze boost.

In 2010 vertrok ze van Noord Holland naar Drenthe waar ze een jaar voor E&O heeft gespeeld. Vandaar stapte ze in 2011 over naar Dalfsen waar ze in de vier jaar dat ze daar speelde alles heeft meegemaakt en gewonnen. Ze won in die periode vier keer de landstitel en vier keer de Nationale beker

In 2015 zocht ze een nieuwe uitdaging om zich verder te ontwikkelen en vertrok uiteindelijk naar Frankrijk om te gaan spelen voor het Franse Nantes Loire Atlantique. Aan het begin van dit seizoen verruilde ze Nantes voor het weer naar de eerste liga gepromoveerde Havre Atletic Club (HAC) Handball. Op dit moment strijd ze nog in de degradatiepoule met haar club om degradatie naar de tweede liga af te wenden. Nog twee wedstrijden staan er op het programma.

Schop doorliep alle Oranje jeugdteams en won met Oranje U17 Brons bij het EK in Slowakije. Het was de eerste mediale die een Nederlandse handbalploeg op een WK of EK won. Ze speelde 27 interlands voor de Nationale A-ploeg en kwam met Oranje in 2014 uit op het EK in Hongarije en Kroatië waar men op een zevende plaats eindigde.  

Deel dit bericht