Nieuws

Fem Boeters: nieuwe uitdaging in Berlijn

Fem Boeters: nieuwe uitdaging in Berlijn

Van de Redactie - Vanaf haar 6e jaar speelt Fem Boeters al handbal bij Quintus en is zij altijd trouw gebleven aan deze club. De lange, talentvolle speelster werd al snel een waardevolle en in het oog springende cirkelspeelster. Naast het uitkomen voor haar eigen club Quintus, maakt ze ook onderdeel uit van Nederland U19. Sinds een jaar traint en woont ze op de HandbalAcademie op Papendal. Met Quintus komt ze dit seizoen niet meer in actie.

                                       Fem: “Een heel mooie kans om veel ervaring op te doen”

 

De Duitse Bundesliga club Füchse Berlin kreeg te kampen met een geblesseerde cirkelspeelster en zocht contact met Ricardo Clarijs, die de selecties op Papendal begeleidt. In de talentvolle vijver werd Fem Boeters al snel genoemd. Afgelopen week is Fem naar Berlijn afgereisd en heeft ze donderdag en vrijdag meegetraind met de club. Trainster Susann Müller was heel positief, zeker ook omdat ze nu de beschikking krijgt over twee verschillende types cirkelspeelsters.

Fem gaat nu de komende drie maanden meedraaien in de 2e Bundesliga alwaar de Duitse club bovenaan staat en dus in aanmerking komt voor promotie naar de Handball Bundesliga. Bij Berlin ontmoet ze haar landgenote Bo Dekker. Lynn Molenaar komt dit seizoen, vanwege een ernstige blessure, niet in actie.

cover EK U17 in 2019: Fem Boeters in actie tegen Slovenië

foto archief HSP / EHF

Deel dit bericht