Foreholte moet zich gaan opmaken voor de tweestrijd tegen ZAP

De handbalsters van Foreholte moesten afgelopen weekend  aantreden in het Noord Hollandse ’t Veld voor de uitwedstrijd tegen Maedilon VZV.  In een doelpuntrijke wedstrijd vond Foreholte 31 keer het net, maar VZV kreeg het voor elkaar om de teller zelfs 39 keer te laten tikken.

Om hun plaats in de eredivisie te behouden, moet de handbalsters van Foreholte zondag 6 mei in Breezand aantreden tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie ZAP. Op zaterdag 12 mei om 20:00 uur staat in de Tulp in Voorhout de return op het programma. De winnaar van deze tweeluik speelt volgend seizoen in de eredivisie

In een bomvolle sporthal in het Noordhollandse ’t Veld kon Foreholte alleen de eerste vijf minuten zich meten met VZV  In de reguliere competitie werd nog twee keer gewonnen, maar door de het terughalen van Lotte Prak, liep het bij VZV steeds beter en ook Foreholte kreeg daar mee te maken. Het fysiek sterke team legde de ploeg uit Voorhout hun wil op. Ze beschikken ook over behoorlijke snelheid dat zodra de Voorhoutsen balverlies leden, zij met een hoog tempo de aanval over namen. De gasten trapte ook geregeld in de schijnbewegingen van VZV waardoor zij vrij aan de cirkel kwamen en de keepsters , hoe goed dan ook, weinig kans hadden . De rust werd bepaald op 20-15.

De tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld. Foreholte had wel geregeld de pech dat ballen via de verdediging of paal in het doel belandden. Toch wist VZV het tegenstribbelende Foreholte op afstand te houden . Halverwege de tweede helft kon de thuisploeg  de voorsprong op tien doelpunten te zetten: 33-23. Foreholte vocht voor wat het waard was en scoorden het laatste gedeelte van de wedstrijd goed met de tegenstander mee. Het was echter te laat en het spel werd er ook niet beter op en pijnlijk moest Foreholte toegeven de mindere te zijn deze dag. Eindstand 39-31.

Voor Foreholte scoorden:  Nikki van der Post 6, Melanie Zwaan 5, Saskia Kolster, Chantal Slegtenhorst, Britt van Leijden allen 4, Ramona Vink en Marisha  van de Geest en Dana van de Vlugt-Vincenten 2 , Merel van Drueten en Lot van Kampen beide 1