Nieuws

Gezelligheidsdier Meijerman laat eredivisie schieten

Gezelligheidsdier Meijerman laat eredivisie schieten

Door Stan Lelieveld, (De Stentor 4-1-2019)

Als de handbalsters van Voorwaarts in de zomer naar de eredivisie gaan, is coach Helma Meijerman afgehaakt. Voor haar gevoel is ze klaar in Twello.

Insiders waren misschien minder verbaasd dan buitenstaanders, toch was voor het handbalminnend publiek de verrassing groot. De uitstekende prestaties en vooruitzichten ten spijt besloot Helma Meijerman dat het genoeg is geweest. Op de drempel van de eredivisie meent de succesvolle coach van Voorwaarts dat het klaar is in Twello. Ze draagt het trainersstokje zonder bedenkingen over.

Walhalla

De kans dat de vrouwen van Voorwaarts promoveren naar het walhalla van het Nederlandse handbal is levensgroot. Halverwege het seizoen is het tweede van Quintus nog de enige serieuze concurrent voor de ploeg uit Twello, maar het team uit Kwintsheul mag niet promoveren. “Wordt Quintus kampioen, dan promoveert de nummer twee. De kans is groot dat wij dat worden", weet Meijerman. Ondanks de unieke mogelijkheid om op het hoogste nationale niveau te mogen acteren, vindt de coach haar houdbaarheidsdatum in Twello verstreken.

Staande links bovenste rij Helma Meijerman

Meijerman: “Er zijn meerdere redenen waarom ik deze beslissing nam. We komen voor het tweede jaar uit in de eerste divisie en spelen om de twee weken ver weg, van Den Helder tot Maastricht. Dat kost je een half weekeinde. Dat altijd mooi geweest, maar ik denk dat er meer is dan dat."

Prikkelen

“Als ik de mensen om mij heen zo hoor, dan is Voorwaarts nog niet uitgekeken op Helma. Maar ik ben wel klaar bij Voorwaarts, in de zin van het kunnen voeden van de groep. Of het voeden van speelsters met nieuwe ontwikkelingen, ze kunnen prikkelen of stimuleren. Zolang ik zie dat ik een groep iets nieuws kan leren en dat er wat gebeurt, zal ik blijven zitten. Dat kan wel zeven, acht jaar zijn."

In Twello blijft het voor Meijerman beperkt tot vier jaar omdat ze merkt dat ze aan haar top zit qua trainingsinhoud en wedstrijdcoaching. Ze twijfelt over de vraag waar ze haar speelsters nog beter kan maken en is ervan overtuigd geraakt dat het niet meer aan haar is dat proces voort te zetten.

Gevoel

De beslissing Voorwaarts te verlaten, nam Meijerman op gevoel. Dat verklaart ook waarom ze de kans laat lopen met haar team in de eredivisie te spelen. “Ik ga niet de eredivisie in omdat het zo goed staat op mijn CV. Maar natuurlijk heb ik een beetje het gevoel dat het jammer is die ervaringen in de eredivisie niet op te doen."

Voor Meijerman wegen andere argumenten zwaarder. “Ik ga uitkijken naar een vereniging waarbij ik denk dat ik de groep die er staat nog iets kan leren. Dat ik ze naar een hoger plan kan brengen."

Het is voor haar van ondergeschikt belang op welk niveau dat team acteert. “Het kan maar zo zijn dat ik naar een hoofdklasser of misschien zelfs een eersteklasser ga. Dat speelt bij mij helemaal niet. Veel belangrijker is dat het een vereniging is waarbij ik me thuisvoel. Ik ben een gezelligheidsmens. Na de wedstrijd moet je in de kantine zijn, want daar is Helma ook."

Deel dit bericht