Nieuws

G-handbal HV Uilenspiegel krijgt label kwaliteitsvolle G-sportwerking

G-handbal HV Uilenspiegel krijgt label kwaliteitsvolle G-sportwerking

Op zoek naar tegenstanders, ook in Nederland

Door Uilenspiegel - In september 2015 startte het Belgische HV Uilenspiegel (Wilrijk, bij Antwerpen) met G-handbal voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ASS. De geboorte van de eerste G-handbalploeg in België.

G-handbalteam HV Uilenspiegel. België   foto: Alain Decamps

Aanvankelijk had de club een 9-tal leden die elke zaterdag een uurtje samen kwamen trainen. In drie jaar tijd is men uitgegroeid tot de snelst groeiende ploeg binnen handbalclub Uilenspiegel . Een ploeg van 20 spelers die, exclusief en inclusief, trainen onder begeleiding van 9 trainers.

Foto: Alain Decamps

Op zaterdag zijn de trainingen exclusief voor onze G-sporters maar in de week trainen er verschillende G-sporters mee met de andere jeugdploegen. Dankzij het enthousiasme en inzet van alle trainers is dit een geweldig succesverhaal geworden. Het label van duurzame kwaliteitsvolle G-sportwerking uitgereikt door Sport Vlaanderen is dan ook een fijne beloning voor deze ploeg.

Interesse om een oefenmatch te spelen tegen onze G-eweldige handbaltalenten?

Omdat we voorlopig de enige G-ploeg in België zijn die werkt met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ASS zijn wij nog op zoek naar clubs in Nederland die samen met ons een balletje willen gooien.

Foto: Alain Decamps

Informatie via de website van de club, http://www.uilenspiegel.be/

Deel dit bericht