Nieuws

HAROLD NÜSSER EN NICK ONINK KOMENDE ZOMER ACTIEF IN BELGIË

Nadat trainer Harold Nüsser enkele weken geleden moest vertrekken bij de vrouwenploeg van Vlug en Lenig, heeft de oud-international uit Born niet lang hoeven wachten op zijn volgende trainersklus. Vanaf komende zomer gaat hij, samen met Nick Onink, aan de slag bij de Belgische mannenploeg van fusieploeg Eynatten/Raeren waar hij oud-speler en huidig trainer Bruno Thevissen opvolgt.

Actueel bezet de ploeg uit de Oostkantons in de Belgische eerste divisie, samen met Haacht en Kortijk de zevende plek, met 10 punten uit 16 duels. Met hekkensluiter Gent gaat men eind februari van start in de degradatiegroep. Afgelopen weekeinde won de ploeg het uitduel bij Haacht met 27-36, de eerste zege na acht opeenvolgende nederlagen. Er zijn nog twee duels in de reguliere competitie te gaan: zaterdag komt Kortrijk op bezoek, een week later ontvangt men nummer twee, Houthalen. Vorig seizoen speelde de ploeg in de kampioensgroep en werd uiteindelijk vierde, achter Izegem, Houthalen en Sasja.

Voor Nüsser wordt het zijn vierde Belgische club die hij onder zijn hoede neemt. Eerder was hij hoofdcoach bij Atomix Haacht, Bocholt en Meeuwen. In Nederland was hij onder meer actief bij BFC (dames en heren), Vlug en Lenig (dames), Bevo (heren) en de mannenploegen van Sittardia en LIONS 2.

Aan het begin van deze eeuw was coach Pim Rietbroek erg succesvol met Eynatten, dat toen nog als zelfstandige club fungeerde, en driemaal de landstitel behaalde - 2000, 2001 en 2002 - en eenmaal de beker in 1999/2000. In het seizoen 2002/2003 debuteerde men in de kwalificatiegroep voor de Champions League: het tweeluik met Vardar Skopje ging tweemaal mis: 24-32 en 28-31. De ploeg stroomde door naar de EHF Cup en moest daarin zijn meerdere erkennen in het Griekse Athens: 22-25 en 20-26. In 2005/2006 was het Servische Beograd de laatste Europese opponent in de Challenge Cup: 29-29 en 19-38.  

Jarenlang maakten diverse Nederlandse spelers waaronder Eric Eussen, Luke Habets, Mark Leckebusch, Steven Lichteveld, Guy Peters, Gerrit Stavast, Joeri Verjans deel uit van de ploeg. Belgische internationals telde de club ook: Raphaël Kötters, Bartosz Kedziora en David Polfliet, samen met de Kroaat Rudolf Tonkovic. Ook de huidige assistent van Alfred Gislason, Erik Wudtke, heeft een verleden als speler bij Eynatten.

cover Harold Nüsser gaat deze zomer aan de slag bij de mannenploeg van het Belgische Eynatten/Raeren

foto Reza

Deel dit bericht