Nieuws

Harold Nusser maakt overstap naar BFC-vrouwen

Van de Redactie - De dames van BFC gaan onder leiding van Harold Nusser laten zien wat ze waard zijn. De trainer uit Born die de laatste jaren de Opleidingsploeg van LIONS onder zijn hoede had stapt deze zomer in bij de Beekse club. Eerder was Nusser (50) als trainer actief bij het Belgische Atomix Haacht, Meeuwen en Achilles Bocholt. In Nederland was hij ook verbonden aan de mannenploeg van Bevo en de dames van Vlug en Lenig. Als speler kwam Nusser o.a. uit voor Sittardia, Swift Roermond, Blauw Wit, Initia Hasselt, Bevo en BFC. Tussen 1990 - debuut tegen Zweden - en 2002 speelde hij 155 keer voor Oranje.

Helaas gooide Corona roet in het eten voor wat betreft de rentree van de dames van BFC in de eredivisie. De drive en de vechtlust van het team dat tot dat moment door Karin Logister werd gecoacht, is er echter niet minder door geworden. Met het aangekondigde vertrek van Karin Logister startte de zoektocht naar een nieuwe trainer die samen met het team aan de slag gaat om de terugkeer in eredivisie te bestendigen.

Die nieuwe trainer is nu dus gevonden in de persoon van Harold Nusser. Voor de buitenwereld is de overstap naar dames wellicht niet zo voor de hand liggend.

Ook Harold Nusser moest er even over nadenken: “Toen BFC me benaderde om trainer/coach van de dames van BFC te worden, moest ik er even over nadenken. Ik ben al jaren trainer/coach van herenteams. Waarom ik uiteindelijk ‘ja’ gezegd heb? Omdat de overstap van de eerste naar de eredivisie een fantastische uitdaging is, de dames vechters zijn die zich hierin willen vastbijten, omdat er vanuit de talenten van de vereniging een doorgroei moet plaatsvinden naar het eerste team en BFC is een vereniging waar ik bekend mee ben en me thuis voel.”

“Met de terugkeer van Harold bij BFC halen we een brok handbalkennis en -ervaring terug naar de vereniging”.  Anouk Klinkers, voorzitter van BFC vervolgt: “Harold speelde zelf bij Blauw-Wit Neerbeek en sloot zijn spelerscarrière af bij BFC. Daarnaast is hij trainer geweest van de heren van BFC. Hij kent de vereniging en hij kent de mensen bij BFC. We zijn hartstikke blij dat hij vanaf komend seizoen de dames van BFC onder zijn hoede neemt in hun eredivisie-avontuur. Met Maurice Canton als trainer van de heren en Harold Nusser als trainer van de dames leggen we een solide en duurzame basis van een zeer stevig technisch kader binnen de gehele vereniging.”

                             

     Harold Nusser en Maurice Canton, ooit elkaars tegenstanders, nu beiden bij dezelfde club actief

BFC heeft vanwege maatschappelijke en financiële redenen ervoor gekozen om niet al enkele maanden geleden te starten met trainen in de sporthal, de beide eredivisie teams (dames en heren) doen dan ook niet mee aan de alternatieve handbalcompetitie. Vanaf eind mei gaan de beide hoofdmachten van de verenigingen onder het geldende test-protocol wel binnen trainen om zich zo goed voor te kunnen bereiden op de start van de competitie in september.

cover Harold Nusser, nieuwe coach BFC-vrouwen

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht