Handbalshop
Helen van Beurden keert terug naar de Bundesliga

Helen van Beurden keert terug naar de Bundesliga

15 maart 2018, 16:20 uur

De 27-jarige Nederlandse Helen van Beurden keert na één jaar bij het Zweedse Skara HF gepeeld te hebben weer terug naar de Bundesliga. De uit Breda afkomstige keepster gaat komend seizoen aansluiten bij HSG Bensheim/Auerbach dat momenteel op de 13e plaats staat van de eerste Bundesliga.

Ze leerde de eerste beginselen van het handballen bij Internos in Etten Leur van waaruit ze in 2010 via Fortissimo (1 jaar) en Quintus (3 jaar) in 2014 het avontuur opzocht in het buitenland. Ze kwam in 214 bij HSG Bad Wildungen terecht. Na twee seizoenen stapte ze over naar de Tweede Bundesliga en ging spelen voor FSG Mainz 05. Na een seizoen koos ze voor het Zweedse avontuur. Bij haar nieuwe werkgever HSG Bensheim/Auerbach tekende ze een contract voor twee seizoenen.

"Ik kijk erg uit naar de nieuwe fase van mijn leven," aldus Van Beurden. De keepster had verschillende aanbiedingen van Bundesligaclubs op zak. Maar na een bezoek van drie dagen werd het echter voor beide partijen al snel duidelijk dat de route vanaf volgend seizoen naar Bergstrasse zou gaan leiden. "HSG Bensheim / Auerbach Flames staat bekend als een zeer serieuze club maar ook een partner die haar verantwoordelijkheid kent. Dat was onder andere een belangrijke reden voor mij om het aanbod van de Flames te accepteren. In de gesprekken met trainer Heike Ahlgrimm en directeur Michael Geil, realiseerde ik me ook heel snel dat ik het pad van de Flames zou gaan volgen”.

“Helen heeft zich bij ons goed gepresenteerd en in de gesprekken met ons gaf ze aan dat ze ongeacht in welke liga wij gaan spelen zij in ons project mee wil gaan. Dat heeft wel indruk op ons gemaakt evenals haar positieve uitstraling. Deze wederzijdse waardering heeft ons in staat gesteld om zeer snel tot een gemeenschappelijke noemer te komen. Dus kijken we des te meer uit naar deze geweldige doelvrouw die ons zeker veel plezier zal gaan bezorgen” aldus directeur Michael Geil.

Laatste update: 15 maart 2018, 17:35 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct