Nieuws

HSG Nordhorn-Lingen opnieuw ‘Derby- Sieger’

HSG Nordhorn-Lingen opnieuw ‘Derby- Sieger’

Veel handbalfans zien een uitstekende wedstrijd in tweede Liga

Door René Kok- HSG Nordhorn-Lingen is uitstekend door de kerstdagen gekomen en heeft het succesvolle jaar 2018 op een geweldige manier afgesloten. Na de winst op de Wilhelmshavener HV, afgelopen zaterdag, won het nu voor maar liefst 3.500 enthousiaste toeschouwers, waaronder vele fans van TV Emsdetten, opnieuw van de ploeg van trainer Daniël Kubes.

Na een ruststand van 16-16 zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Trainer Kubes, de man die zelf een HSG Nordhorn- verleden heeft, moest lijdzaam toezien hoe één van zijn betere spelers, Merten Krings, zichzelf én zijn ploeg benadeelde door in de 51e minuut zijn derde tijdstraf binnen te hengelen. Na de rode kaart voor Krings kon HSG de wedstrijd definitief naar zich toetrekken. Met 34-30 won het opnieuw van de TV Emsdetten, waardoor het vaster op de derde plek staat en met een gerust hart kan genieten van de winterstop, vanwege het WK Handbal voor heren dat in januari in Duitsland en Denemarken plaats vindt.

Jorn Smits, eenmaal trefzeker voor Emsdetten                 foto archief HSP

Onder de uitstekende leiding van het ervaren koppel Immel/Klein ging deze derby lange tijd volkomen gelijk op. De wedstrijd was stevig maar niet echt hard of unfair. Gezien de derbysfeer en de belangen van deze wedstrijd zijn acht tijdstraffen niet veel.

Uitstekende prestatie

HSG Nordhorn-Lingen heeft van zijn laatste 10 wedstrijden er nu 8 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren (uit bij de huidige nummer 4, Tus N. Lübbecke). Voorwaar een uitstekende prestatie van het team van trainer Heiner Bültmann, zeker in het licht van de vele blessures.

Blessures

Nog steeds ontbreken er vier spelers: aanvoerder Nicky Verjans, Alex Terwolbeck, Jens Wiese en Lutz Heiny. Hopelijk is de ziekenboeg na de winterpauze opnieuw leger geworden. Hoewel het ook nu weer een teamprestatie was, zijn er altijd spelers die er op de één of andere manier uitspringen. Keeper Björn Buhrmester had opnieuw vele stops, waaronder twee strafworpen (HSG miste er ook twee). Lasse Seidel speelde in het laatste deel van de wedstrijd, na het uitvallen van Patrick Miedema met een blessure, een belangrijke rol als middenopbouwer. Luca de Boer, met 4 prachtige treffers, Julian Possehl met 6 doelpunte zeer trefzeker.

Bart Ravensbergen, wedstrijdje rust in Nordhorn            foto archief HSP

Ook Georg Pöhle liet het vijandelijke net weer danig bollen: 8 goals. Alec Smit scoorde drie keer, Toon Leenders en Patrick Miedema kregen beiden één kruisje achter hun naam. Keeper Bart Ravensbergen hoefde dit keer niet in actie te komen en kan zich gaan opmaken voor de oefenstage met het Nederlands team in Noorwegen en Slowakije.

Bij de TV Emsdetten sprongen Janko Bozovic (9 treffers), Sven Wesseling, Dirk Holzner en Merten Krings (allen 6 goals) eruit. Nieuwkomer Jorn Smits kreeg ‘slechts’ één kruisje achter zijn naam.

Deel dit bericht