Nieuws

In memoriam: trainer Harrie Knops

In memoriam: trainer Harrie Knops

Bron: HV LimMid - 12 januari werd de Limburgse handbalclub LimMid opgeschrikt door het overlijden van Harry Knops, kaderlid van de vereniging. Jarenlang vervulde Knops ook het hoofdtrainerschap bij de club uit Midden-Limburg.

Harry Knops kampte al langer met zijn gezondheid. Ondanks zijn fysieke problemen van met name de laatste jaren wilde hij zich steeds weer aan zijn grote hobby, handbal, bij LimMid wijden.

Voordat LimMid werd opgericht – een samenwerking tussen een aantal regionale clubs onder een nieuwe vlag – was Knops jarenlang trainer van de eerste damesploeg van HV Leudal. In de fusie die naderhand tot stand kwam, had Knops een belangrijke inbreng, met name op het handbaltechnische vlak.

De club kon gebruik maken van de kennis en rijke handbalervaring van de in Landgraaf wonende coach. Verleden seizoen waren de fysieke problemen de oorzaak dat hij de coaching van de hoofdmacht overdroeg aan Irina Pusic. Wel bleef hij met raad en daad betrokken binnen de technische commissie en was hij actief als coördinator voor de opleiding van de jeugdleden. Een aparte taak was de begeleiding van de trainers en coaches bij de jeugdteams, waar hij werd gewaardeerd om zijn kundigheid en op die manier toch betrokken bleef bij het clubgebeuren.

Harry laat een onuitwisbare indruk achter bij alle leden die met hem hebben samengewerkt, met name ook de vele speelsters die hij onder zijn hoede had als trainer. De club verliest in Knops een zeer betrokken verenigingsman, een van de pijlers van de club.

De gedachten binnen de club gaan vooral uit naar echtgenote Anita, hun kinderen Sari en David en de familie.

De warme contacten zullen altijd in onze herinnering blijven.

Bestuur HV LimMid

Deel dit bericht