Nieuws

INDY VAN ZIJL VERRUILT SEW VOOR VOLENDAM

Door Volendam - De talentvolle linkerhoekspeelster Indy van Zijl komt met onmiddellijke ingang over van competitiegenoot SEW naar Volendam en is per direct beschikbaar voor het team van coach Zsigmond Makay. Indy van Zijl (19) vervangt de geblesseerde, maar nu ook vertrekkende Nyah Metz die de omgekeerde route bewandelt en aansluit bij SEW. Bij Volendam ontmoet Van Zijl haar voormalig clubgenoten Femke Reus, Joya Vlaming en Isa Vet die afgelopen zomer de overstap naar het vissersdorp maakten.

“Indy valt op door inzetbaar te zijn op zowel de linker- als rechterhoek. Ze is een echte teamspeelster die perfect aansluit bij de visie van Garage Kil/Volendam. Ze is erg snel op de break, scoort gemakkelijk. Naast zaalhandbal is ze ook bij het beachhandbal op jonge leeftijd al zeer succesvol. Ik ben ontzettend blij dat wij als club een nieuw toptalent mogen verwelkomen als directe versterking voor ons team,” aldus haar nieuwe trainer Zsigmond Makay.

Van Zijl over haar wintertransfer: ”Ik heb super veel zin om mijn avontuur bij Volendam voort te zetten, ik hoop dat ik als speelster veel kan bijdragen aan het team en we een mooie prestatie neer kunnen zetten.”

Actueel bezet Volendam de tiende plek in de eredivisie, met 6 punten uit 13 duels. De sprong naar een plek bij de beste acht ploegen is klein: slechts één punt telt V&L op die belangrijke plaats meer op de teller.

Zaterdag start speelronde 14, met voor Volendam het bezoek aan nummer 4, Quintus. Een week later ontvangt met nummer 5, Velo.

cover Indy van Zijl verruilt na de jaarwisseling SEW voor Volendam

foto SEW

Deel dit bericht