HandbalDirect KerstHandbalshop
Inger Smits speelt komend seizoen in Denemarken

Inger Smits speelt komend seizoen in Denemarken

11 mei 2017, 11:00 uur

Het Deense Team Tvis Holstebro heeft dinsdag Inger Smits gepresenteerd als een nieuwe aanwinst voor de rechter opbouwpositie. Smits stapt daarmee over van een middenmoter in de Bundesliga naar een ploeg die tussen 2011 en 2016 drie keer de Europacup wist te winnen en een keer de finale verloor, maar dit seizoen in de Deense Ligaen moest strijden tegen degradatie.

Afgelopen seizoen won TTH de Cup Winners Cup en in 2015 de EHF Cup die ook in 2013 in handen kwam van Holstebro. In 2011, toen men voor het eerst in de clubhistorie Europees speelde, verloor men de finale van de EHF Cup met Nycke Groot nog in de gelederen van FC Midtjylland Handball.

Dit nog lopende seizoen speelde Oldenburg met Smits nog in de derde ronde van de EHF Cup tegen Holstebro. Met twee overwinningen 25-27 in de uitwedstrijden en 31-21 in de thuiswedstrijd was Oldenburg de sterkste en plaatste zich daarmee voor de groepsfase.

Dit seizoen streed Holstebro tegen degradatie uit de Primo Tours Ligaen. Nadat men op de tiende plaats was geëindigd moest men spelen voor behoud van de plaats in de hoogste klasse tegen SønderjyskE dat op de derde plaats was geëindigd in de Eerste divisie. Met een 28-23 overwinning in de thuiswedstrijd en een 23-27 zege in de uitwedstrijd is dat goed afgelopen voor Holstebro.

De 22-jarige Smits, die een cotract tekende voor twee jaar, speelt dus met Team Tvis Holstebro in de hoogste Deense klasse en kan met haar nieuwe club weer omhoog gaan kijken. Smits begon haar handbalcarrière bij V&L in Geleen maar koos ervoor om in 2011 te gaan spelen voor Loreal in Venlo, het huidige Handbal Venlo,  dat net was gepromoveerd naar de eredivisie.

In 2013 verhuisde ze naar Dalfsen waar ze na twee jaar koos voor het buitenlands avontuur bij het Duitse Vfl Oldenburg. Omdat de ambities van de club niet meer overeenkwamen met die van Smits liet ze al in een vroeg stadium weten de club aan het einde van het seizoen te gaan verlaten. Vandaag meldt het Deense Team Tvis Holstebro dan ook de komst van de Limburgse rechter opbouwster  en international die tot nu toe tien interlands op haar naam heeft staan.

“TTH Holstebro is de perfecte club voor mij. De Deense competitie is erg sterk en spannend. Ik heb gezien dat er een aantal goede trainingsfaciliteiten zijn en er een goede trainingsomgeving is waarin ik mij verder kan ontwikkelen en die mij verder kunnen helpen om door te groeien naar een hoger niveau. Ik ga in een ploeg spelen met veel potentie en bij een  club die een goede organisatie heeft met een prefecte handbalcultuur.  Daarnaast zijn er tal van vrijwilligers en supporters om het team om het teanm te helpen haar doelen te bereiken Ik kijk dan ook uit naar de verhuizing naar Holstebro”  aldus Inger Smits, die daarmee haar broer Jorn achterna is gegaan die gisteren een nieuw twee jarig contract heeft getekend bij Randers HH. Lees hier

Laatste update: 11 mei 2017, 13:08 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct