Handbalshop
Jill Meijer en Anouk van de Wiel nemen afscheid bij Bayer Leverkusen

Jill Meijer en Anouk van de Wiel nemen afscheid bij Bayer Leverkusen

12 mei 2018, 23:23 uur

De nieuwe trainer van Bayer Leverkusen Robert Nijdam ziet de Nederlandse inbreng bij Bayer 04 Leverkussen komend seizoen met twee derde inkrimpen. Na de vrijwillige ontbinding van haar contract eind februari van Jill Meijer, die terugkeert naar de Nederlandse competitie gaat ook Anouk van de Wiel Leverkusen verlaten

De 22-jarige hoekspeelster Jill Meijer vertrok in 2015 van SEW naar de Duitse tweede Bundesligaclub SGH Rosengarten-Buchholz vanwaar ze een jaar later naar SV Celle vertrok dat in de Bundesliga speelde. Echter, de club verkeerde in financieële problemen en verliet dan ook aan het einde van het seizoen, nadat men was gedegradeerd, dede hoogste klasse. Meijer vertrok toen naar Bayer Leverkusen waar ze in februari haar contract heeft ingeleverd.

De 25-jarige rechteropbouwster Anouk van de Wiel vertrok in 2012, nadat ze in 2011 nog zilver had gewonnen met Oranje U19 bij het EK in Nederland, naar de Bundesliga en ging spelen voor Borussia Dortmund. Na twee jaar stapte ze over naar FA Göppingen vanwaar ze een jaar later een toptransfer maakte naar de kampioen van Duitsland, Thüringer HC. Met Thüringer pakte ze ook de Duitse titel in 2016. Echter, bij Thuringer kon de Limburgse het in de ogen van coach Herbert Muller niet waarmaken en halverwege haar tweede seizoen vertrok ze naar Leverkusen. Nu ze er niet in geslaagd is de stap naar vaste kracht in het team van Renate Wolf te maken, vertrekt ze naar het buitenland.

Alleen Annefleur Bruggeman blijft nog als enige Nederlandse bij Leverkusen actief. Het 20-jarige talent zal komend seizoen met dubbel speelrecht ook bij Tus Lintfort in de tweede Bundesliga gaan spelen. Daar zal ze meer wedstrijdervaring krijgen en moeten leren meer verantwoordelijkheid te nemen, aldus de vertrekkende trainster Renate Wolf.

Naast Meijer en Van de Wiel nemen nog vijf speelsters afscheid bij Leverkusen. De 34-jährige en 140-voudig international keepster Katja Kramarczyk stopt. Ook de 70-voudige international Franziska Mietzner hangt haar handbalschoenen aan de wilgen. Wat de bestemming is van Anne Jochin en Branka Zec die bij Leverkussen vertrekken, is onbekend. De jonge Belgische Kim Braun vertrekt naar Bietigheim (zoals wij al bericht hebben)  

Laatste update: 13 mei 2018, 11:21 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct