Nieuws

Joeri Verjans keert terug naar BFC

Tot 10 jaar geleden speelde hij bij BFC maar nu heeft hij besloten om weer terug te keren bij de vereniging waar het allemaal ooit begon. Joeri Verjans speelt vanaf het komende seizoen weer in het geel/groen van BFC. De 30-jarige middenopbouwer, geboren en getogen in Neerbeek, is er zichtbaar blij mee.

26 jaar geleden is hij begonnen bjj Blauw-Wit en na de fusie met Caesar meegegaan naar BFC. Hier speelde hij in het eerste herenteam van BFC in de eredivisie. In 2007 vertrok hij naar E&O in Emmen waar hij twee jaar heeft gespeeld. In 2009 keerde hij terug naar Limburg en ging hij vijf jaar bij LIONS Spelen. Een afgescheurde achillespees betekende uiteindelijk zijn afscheid bij LIONS. Na twee jaar Houthalen en één jaar Eynatten in België keert hij komend seizoen weer terug bij BFC.

De combinatie van handbal en zijn werk in Maastricht  wordt steeds moeilijker, Vooral de reistijd naar Eynatten breekt hem op. Voor Bekenaar  is het logisch dat hij dan weer terugkeert naar BFC. “Ik heb altijd gezegd dat ik graag mijn carrière bij BFC zou willen beëindigen. Dus toen Nick Onink me aan de bar met een biertje vroeg wat mijn plannen voor volgend seizoen waren en of BFC daar misschien en rol in kon spelen, heb ik hem een positief antwoord gegeven en vanuit daar zijn de gesprekken gestart. Die gesprekken hebben me enthousiast gemaakt en uiteindelijk doen besluiten om voor BFC te kiezen. Het scheelt me natuurlijk een hoop tijd want ik hoef niet zo ver te reizen, voor trainingen dan, wedstrijden is echter weer een ander verhaal”

Ook trainer/coach Nick Onink is blij met de nieuwe aanwinst. “Joeri heeft 15 jaar ervaring op het hoogste niveau. Die kennis en kunde kan hij gaan overdragen op de selectie en de jonge spelers die de toekomst van BFC moeten worden. Op dit moment hebben we natuurlijk al een aantal sterke opbouwers in de selectie, een beetje onderlinge competitie komt de kwaliteit alleen maar ten goede.”  

Deel dit bericht