Nieuws

Jörg Bohrmann wordt jeugdcoördinator Gummersbach

Door Frits Feuler – VfL Gummersbach heeft met succes gehengeld naar de diensten van oud-Sittardia-trainer Jörg Bohrmann. Hij vervult vanaf komend seizoen de rol van jeugdcoördinator aan de handbalacademie die gekoppeld is aan de traditierijke Duitse handbalclub. Anders gezegd: hij krijgt de leiding over de talenten die aan de academie worden opgeleid voor het ‘grotere handbalwerk’.

                                                     ‘Een van de besten in heel Duitsland’

Een absolute expert op dit gebied, de beste van heel Duitsland, vermeldt het persbericht over de 51-jarige Bohrmann die voor drie seizoenen tekent bij de Oberbergischen.

"Jörg is een van de beste opleiders van jonge talent die we hebben in Duitsland, ”zegt VfL-directeur Christoph Schindler over de samenwerking. “Er komt niet alleen een goede kerel bij, maar ook een absolute specialist voor onze club.”

Professioneel

Voor VfL Gummersbach is het aantrekken van Jörg Bohrmann een volgende stap in de professionalisering van de vereniging. “Het toont duidelijk het belang daarvan aan van onze handbalacademie,” bevestigt Schindler, die tweeënhalf jaar geleden al probeerde Bohrmann naar het Oberbergische land te lokken. “Ik ken Jörg sinds mijn tijd in Dormagen en heb toen al gezien hoe nauwgezet en zeer professioneel hij werkt in de jeugdsector. Daarom ben ik erg blij dat we hem enthousiast hebben gemaakt over VfL en ons project."

                                

“Als je voor zo'n vereniging als Gummersbach mag werken, is dat zo iets bijzonders,” kijkt Bohrmann er naar uit om in Gummersbach aan de slag te gaan.

Bohrmann leidde tussen 2006 en 2012 de jeugdafdeling bij TSV Bayer Dormagen en was nadrukkelijk betrokken bij de professionele ontwikkeling van de opleiding van jonge talenten. “Samen met Björn Barthel en Pascal Mahé hebben we behoorlijk wat op gang gebracht en het is natuurlijk leuk om te zien hoeveel spelers die ik jarenlang heb gecoacht vandaag de dag in de professionele competities tegenkom. Bohrmann stond aan de basis van een paar dozijn spelers die succesvol in de eerste en tweede Bundesliga werden. Spelers waaronder internationals als Simon Ernst, Moritz Preuß, Tim Suton en Kentin Mahé. Met Preuß en Suton - op dat moment nog in de B-jeugd van Dormagen - won Bohrmann de Duitse titel in 2012.

Ook voor zijn nieuwe taak in Gummersbach heeft Bohrmann  grote doelen. “Ik denk dat we dat willen en ik kan het verschil maken. Nu is het tijd om de mouwen op te stropen, want het past heel erg bij de club. We moeten veel doen, maar Gummersbach en ikzelf kijken er nu allemaal naar uit,” zegt de nieuwe jeugdcoördinator enthousiast.

Spelersloopbaan

Als Bundesliga-speler was Bohrmann actief bij SG Wallau / Massenheim, TV Niederwürzbach en TuS N-Lübbecke. Met die ploeg werd hij ‘Vize-Meister’ en won twee Europese titels.  Hij begon zijn carrière als coach Sittardia, waarmee hij als jeugdcoach en later ook de hoofdmacht nationale successen boekte. De afgelopen jaren was hij actief bij HG Saarlouis en Rhein Vikings. Tien jaar was hij in Dormagen actief als jeugdtrainer, tussen 2012 en 2016 leidde hij ook de eerste ploeg.

Over Jörg Bohrmann:

Geboren in Wiesbaden, trok de linkspoot in Duitsland o.a. het shirt aan van clubs als Breckenheim, Heppenheim, Griensheim voordat hij in 1991 bij Wallau-Massenheim terecht kwam. Na een jaartje stapte hij voor drie seizoenen over naar Niederwürzbach, vervolgens twee jaar TuS Nettelstedt. Vier jaar vertoonde hij zijn kunnen bij SG Leutershausen om vervolgens van 2001 tot 2006 bij Sittardia als speler-trainer neer te strijken. Meteen ook zijn eerste klus als trainer. Later volgden o.a. Dormagen (jeugd, 2006-2012) en eerste ploeg (2012-2016) gevolgd door een jaartje HG Saarlouis, een jaartje ‘pauze’ en een jaar Rhein Vikings (2018-2019).

cover Jörg Bohrmann, als coach van Rhein Vikings

foto club Rheim Vikings

Deel dit bericht