Nieuws

Kay Smits verlengt bij TTH Holstebro

Van de Redactie - De 22-jarige Kay Smits heeft zijn contract met TTH Holstebro verlengd. De Nederlandse international  heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe contract dat loopt tot de zomer van 2021.

Smits kwam in juli 2018 bij TTH Holstebro als een 'onbekend gezicht' na een periode bij het Duitse Wilhelmshavener in de tweede Bundesliga. Zo begon de ‘Denemarken-carrière’ voor Limburger Kay Smits, die sindsdien 48 wedstrijden in het witte TTH-shirt speelde.

In het voorjaar van 2019 werd hij een van de smaakmakers voor de TTH-fans omdat hij intussen een van de leidende spelers in het team was. De linkshandige opbouwer was vorig seizoen de grote aanjager in het Europese EHF Cup-toernooi waarin de ploeg tot de FINAL4 in Kiel reikte. Onlangs toonde hij zijn klasse met een toonaangevende prestatie tegen KIF Kolding.

Ontwikkeling

Kay Smits heeft een geweldig jaar gehad bij TTH, en dus kijkt de opbouwer uit naar zijn verdere ontwikkeling bij de club tot tenminste de zomer van 2021. “Ik ben erg blij dat ik mijn contract met TTH Holstebro kan verlengen. Ik voel me thuis in de club en ik geniet ervan om deel uit te maken van een sterke trainingsomgeving in Holstebro,” zegt Kay Smits. Hij vertelt verder over zijn sportieve ambities: “We hebben een goed team met veel potentieel en ik geloof dat we ons in een opwaartse richting kunnen ontwikkelen. De club is ambitieus om ver te reiken in de competitie, de beker en in Europa, daarom ben ik ook nieuwsgierig naar hoe ver we kunnen komen. Ik kijk ernaar uit om met het team op medailles te jagen, voortbouwend op mijn eigen ontwikkeling,” besluit de 1m 86 lange speler die is opgenomen in de Oranje-selectie voor het EK 2020 in Noorwegen. In Trondheim wachten Spanje, Frankrijk en Letland op de nationale ploeg in de groepsfase.

“We zien een groot potentieel met Kay, hij heeft alles in huis om een ​​echte goede speler te worden. Hij is een moderne handbalspeler die explosiviteit, doorbraakkracht en een goed schot bezit. Tegelijkertijd is hij nog steeds een jonge speler en we denken dat hij zich de komende jaren verder kan ontwikkelen in de Deense competitie, waar hij een nog grotere aanwinst kan worden voor TTH,” voegt assistent-trainer Claus Uhrenholt toe. “Onze posities op de rechter opbouw voor volgend jaar zijn met Nikolaj Enderleit en Kay Smits prima ingevuld. Hiervoor is gekozen omdat ze samen een goed duo vormen dat elkaar in het spel goed aanvult met verschillende vaardigheden,” concludeert Claus Uhrenholt tot slot.

cover Kay Smits, tot 2021 bij TTH Holstebro

foto club

Deel dit bericht