Nieuws

Keepster Ellen Janssen verlaat Dalfsen voor SV Union Halle-Neustadt.

Keepster Ellen Janssen verlaat Dalfsen voor SV Union Halle-Neustadt.

Ellen Janssen, keepster van Morrenhof Jansen Dalfsen, vertrekt naar de kersverse Duitse Bundesliga promovendus SV Union Halle-Neustadt, maar gaat spelen voor HC Leipzig. Janssen speelt sinds 2015 voor Morrenhof Jansen Dalfsen en won in die periode éénmaal het Landskampioenschap, de Nationale Beker en de Supercup. Dit seizoen eindigde zij met haar ploeg knap als tweede achter landskampioen VOC.

Ze gaat spelen op basis van een dubbel speelrecht spelen bij HC Leipzig dat na het  faillissement  tegenwoordig uitkomt in de 3.Liga. Dat is mogelijk d.m.v. een constructie met de kersverse Bundesliga club SV Union Halle-Neustadt, dat dit seizoen promoveerde en Jansen contracteerde met het oog op de toekmst. Bij HC Leipzig gaat Janssen dan verder groeien naar het niveau van de Bundesliga.

“Het was de bedoeling dat Ellen nog een jaar bij onze club zou blijven. Zij heeft echter de belangstelling van de Duitse club netjes bij ons aangekaart en gevraagd of een tussentijds vertrek toch nog tot de mogelijkheden behoorde. Wij hebben besloten om aan dat verzoek mee te werken. Haar nieuwe club heeft zich met ons in verbinding gesteld en alles keurig afgewikkeld. Daarnaast heeft Ellen zich altijd volledig voor de club en het team ingezet. Wij wensen haar een mooie toekomst bij haar nieuwe club toe”,  licht Adri van Leeuwen de overgang van Jansen toe naar haar nieuwe Duitse club SV Union Halle-Neustadt.  

Een overzicht van alle transfers vind u hier 

Deel dit bericht