Nieuws

Keepsters Rinka Duijndam verhuist naar Duitsland

Keepsters Rinka Duijndam verhuist naar Duitsland

In het doel zet het Duitse Bad Wildugen in de toekomst weer in op een Zwitsers-Nederlands duo. Met de komst van de uit Wateringen afkomstige Rinka Duijndam is de tweede positie tussen de palen voor het komende seizoen ook ingevuld.

De 18-jarige jeugdinternational,  afgelopen weekend nog succesvol actief bij het WK kwalificatietoernooi in Servië, waar Oranje zich geplaatst heeft voor het WK van komende zomer in Rusland, speelt momenteel in de eredivisie bij Virto Quintus maar wisselt deze komende zomer in voor het spelen in de Eerste Bundesliga

“Rinks is in Nederland het grootste en meest belovende talent in het doel, daarom ben ik er trots op dat ze voor ons gekozen heeft”, aldus trainer coach Tessa Bremmer Cockx, oud Nederlands international.  “Ze heeft voor haar leeftijd veel internationale ervaring door het spelen van veel jeugdinterlands en internationale wedstrijden met Quintus”. Na vier jaar op de HandbalAcademie te hebben gezeten is het nu tijd voor haar om een volgende stap te maken”

Voor Duijndam werd haar keuze ook bepaalt door het feit het:  "dat ik het heel belangrijk vond dat ik mij meteen thuis voelde en super goed ben ontvangen bij het team”  

Deel dit bericht