Nieuws

Kelly Dulfer voor 3 jaar naar Kobenhaven handbold

Kelly Dulfer voor 3 jaar naar Kobenhaven handbold

Kelly Dulfer speelt vanaf komend seizoen voor het Deense Kobenhaven handbold waar ook Debbie Bont en Myrthe Schoenaker onder contract staan, maar het feit dat beide voormalige ploeggenoten bij Dalfsen bij Kobenhaven spelen heeft voor de geboren Schiedamse geen rol van betekenis gespeeld bij haar keus. “Mijn besluit is gebaseerd op mijn eigen gevoel en wat goed is voor mijn ontwikkeling”

Dulfer is haar handbalcarrier begonnen bij Ventura in Schiedam maar switchte in 2012 naar Quintus hetgeen betekend dat ze eigenlijk pas vijf jaar met tophandbal bezig is. Vanaf dat moment kwam haar carrière in een stroomversnelling als ze vanaf 2013 ook  een vstekeus wordt in get Nederlands team.

Na een jaar Kwintsheul vertrok ze naar DOS waar ze ook weer na een jaar vertrok om bij Dalfsen te gaan spelen, waar ze Nederlands kampioen en bekerwinnaar werd. Ook daar was haar verblijf maar kortstondig want het Duitse Vfl Oldenburg lijfde Dulfer in 2015 in. Na twee jaar maakt ze nu de stap naar de Deense competitie waar ze de gelegenheid krijgt zich met haar specifieke kwaliteit nog verder te ontwikkelen.

De pas 22 jarige linkeropbouwsters maar vooral zeer gewaardeerd om haar defensieve kracht en kwaliteiten waarvoor ze ook door Kobenhaven handbold is gehaald, heeft een contract getekend voor drie jaar bij haar nieuwe werkgever

Als Nederlands international heeft ze inmiddels al 70 interlands achter haar naam staan en won met Oranje Zilver op het WK van 2015 en EK van 2016 en pakte een vierde plaats bij de Olympische Spelen in Rio.

Hoofdcoach Claus Mogensen van Kobenhaven handbold  is een van de beste spelers die rond de eeuwwisseling een jaar bij Sittardia in de Nederlandse competitie heeft gespeeld. Hij wordt alom gewaardeerd als coach en om zijn handbalintelligentie en weet dat ook goed over te dragen. Hij heeft ook de juiste snaar weten te raken bij Dulfer. Ze laat ook weten een erg goed gesprek met hem gehad te hebben  en daar ook meteen een goed gevoel aan over gehouden te hebben. Niettemin omdat ik ook de mogelijkheid krijg mijn aanvallende spel verder te kunnen ontwikkelen in een zeer professionele trainingsomgeving".

Deel dit bericht