Nieuws

Knappe thuisoverwinning Zenderen Vooruit op Havas

Knappe thuisoverwinning Zenderen Vooruit op Havas

Door Zenderen Vooruit- Om mee te blijven doen bovenin moest Zenderen Vooruit zaterdagavond thuis de punten pakken van de nummer drie, Havas  uit Almere. “En knap hielden ze woord,” klonk coach Leoniek Besselink na afloop het met 27-26 gewonnen duel.

Havas was in het begin iets sterker in de aanval. De thuisploeg had moeite met de cirkelloopster en hun verdediging.

Na de pauze (12-13) begon Zenderen goed aan de tweede helft. De score ging gelijk op en het grootste wapen voor de Besselink-ploeg was de conditie. “Maar op snelheid spelen ging vaak te gehaast,” analyseerde de coach. “We leden slordig balverlies waardoor Havas een voorsprong pakte in de 20ste minuut: 18-22.  Als team moet je dan risico nemen in de verdediging en dit pakte goed uit. Met een 3-2-1 verdediging pikten we knap drie keer op rij de bal er tussen uit en met snelle breaks werden ze aan de overkant knap afgerond.”

Vanaf 22-22 bleef het spannend, elke aanval bleef iedereen maar scoren met goede, sterke goals. Het was wachten op de laatste minuut.

“Gelukkig mochten wij in de aanval en scoorden we vanaf de strafworplijn: 27-26. Havas had nog 30 seconden op de klok. Gedurfd zetten we toen twee speelsters vast waardoor aan hun kant verwarring ontstond. We hebben vandaag gewonnen op kracht, slimheid en snelheid. We doen weer mee in de middenmoot,” besluit een trotse coach na de 27-26 zege.

Deel dit bericht