Nieuws

KORT NIEUWS deel 2

KORT NIEUWS deel 2

* Yara ten Holte werd op EHFtv met een prima stop in het duel tegen Podravka opgenomen in de top vijf van het afgelopen weekeinde. Bekijk de beelden van de keepster van Dortmund via:http://bit.ly/3ogeKKq
 
* Harrie Stoeten blijft ook in het seizoen 2021-2022 hoofdtrainer van de damesploeg van Heeten die uitkomt in de hoofdklasse A.
 
*Afton Groener is ook komend seizoen hoofdtrainster bij de vrouwenploeg van tweededivisionist Zenderen Vooruit/Bornerbroek. De eerste vrouwenploeg van Zenderen Vooruit heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld naar het niveau van tweede divisie. Afton Groener is sinds het seizoen 2020/2021 de hoofdtrainster het team dat ontstaan is uit het samenwerkingsverband Zenderen Vooruit/Bornerbroek. Het seizoen werd goed gestart maar helaas abrupt beëindigd. Van beide kanten is de samenwerking goed bevallen, waardoor ook komend seizoen Afton als hoofdtrainster verbonden zal zijn.
                      
                      Zenderen Vooruit / Bornerbroek, foto club
 
*  Ook de mannenploeg van eredivisionist Tachos gaan stug door met de hernieuwde voorbereidingen op het volgende seizoen. in Waalwijk Nieuws.nl het volgende bericht via deze link:
 
* NOC*NSF: Helft Nederlanders sport minder door tweede lockdown
Lees het verhaal in de Stentor op:
 
* Tijdens het 27e WK voor mannen in Egypte speelde de Noord-Macedoniër Kiril Lazarov - linkspoot, van professie schutter op rechter opbouw - zijn laatste wedstrijd tegen Wit-Rusland als international. Het duel ging met 26-33 verloren. Maar: Lazarov (40) scoorde bij zijn afscheid - hij debuteerde op het WK in 1999 - zijn 500-ste treffer op het mondiale evenement. In totaal scoorde hij ruim 1500 keer voor de nationale ploeg. Daarbij komen ook nog de treffers die hij in zijn actieve carrière op clubniveau bij tien clubs liet optekenen.

Lazarov haalde in 2009 een wereldrecord, nadat hij bij het WK 2009 in negen wedstrijden 92 doelpunten scoorde. Op 27 januari 2012 de volgende mijlpaal: naast wereldrecordhouder werd hij ook Europees recordhouder met 61 goals in zeven duels.

* Lino Cervar, coach van de Kroatische ploeg, trok zich het verlies in de voorlaatste wedstrijd nogal persoonlijk aan en meldde voor de camera's van de Kroatische televisie dat hij ermee gaat stoppen. Vandaag nog het duel tegen het al voor de kwartfinale geplaatste Denemarken.

Lees het bericht op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/coach-kroatie-neemt-ontslag-tijdens-tv-interview/

WK IN CIJFERS (t/m 25-1-2021)
- 5160 goals /  2173 assists / 653 steals / 354 geblokte schoten
- 2 blauwe kaarten / 185 gele / 33 rode / 763 tijdstraffen
- gemiddeld stoppercentage keepers: 29 % / stoppoercentage bij strafworpen: 18 %
- topscorers: 1. Marzo (QAT) met 53, 2. Sagosen (NOO) met 50, 3. Schmid (ZWI) met 44 (Mikkel Hansen (DEN) met 19 (vorig WK 72) / Kiril Lazarov (MAC) met 28)
- assists: 1. Sagosen (NOO) met 37, 2. Schmid (ZWI) met 27, 3. Salinas (CHI) met 27
- stops: 1. Gomez (POR) met 43 %, 2. P. de Varga (SPA) met 40 %, 3. Pardin (FRA) met 38 % / Soussi (TUN) met 38 %
- penalty-killers: 1. Soussi (TUN) met 67 %, 2. Sego (KRO) met 44 %, 3. Hallgrimmson (IJS) 43 %
 
TRANSFER
Brest Bretagne, volgend jaar onder leiding van coach Pablo Morel, heeft voor twee seizoenen Aïssatou Kouyaté (Besançon) overgenomen. De 25-jarige rechter opbouwspeelster begon in 2017 bij ESBF en werd tijdens het afgelopen EK in Denemarken tweede met de Franse ploeg. Met het vertrek van Ana Gros naar Moskou vormt Aïssatou Kouyaté een duo op rechts met de Poolse international Monika Kobylinska.
 

* De Kroatische Camila Micijevic (26) die vorige zomer bij Metz aansloot - ze kwam over van het Hongaarse Dunaujvarosi - heeft de optie voor een nieuw seizoen gelicht en blijft dus nog een seizoen bij de club van coach Mayonnade. Ook hij tekende onlangs voor een jaartje bij.

Joannes Bitter, doelman van TVB Stuttgart en de Duitse nationale ploeg die op het WK als twaalfde eindigde, staat in de belangstelling van Barcelona.  Anzeige -

 

* Johannes Bitter, doelman van TBV Stutgart en de Duitse nationale ploeg die op het WK in Egypte als twaalfde eindigde, staat in de belangstelling van Barcelona. De 38-jarige sluitpost moet daar een duo vormen met de Spaanse doelman Gonzalo Perez de Vargas. De Deen Kevin Møller verlaat de Catalaanse ploeg deze zomer en keert terug naar Flensburg-Handewitt. Maar ook zijn vroegere club HSV Hamburg hoopt op de krabbel onder een contract van Bitter.

 
Deel dit bericht