Nieuws

Kort nieuws deel 21

Kort nieuws deel 21

Van de Redactie - Op deze pagina een overzicht van korte berichten, met onder meer actuele transfers en andere nieuwtjes, uit binnen- en buitenland. We passen de pagina dagelijks aan.   

                                                                                                                                              update 12 juni

- Het programma van 7 tot en met 13 juni, met links voor livestream en achteraf uitslagen en karakteristieken, vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalprogramma-7-juni-13-juni/

- Morris Kippers versterkt volgend seizoen de opleidingsploeg van Herpertz Bevo Hc. De van E&O afkomstige rechterhoekspeler maakt ook deel uit van Jong Oranje.

- Charris Rozemalen gaat niet meer verder, de speelster van Toulon heeft teveel en te lang last gehad van vervelende blessures en stopt met de actieve wedstrijdsport.

- Na negen seizoenen hangt ook keepster Kelly Hofmans (Handbal Venlo) de pantoffels aan de haak. Via NOAV en Vlug en Lenig stapte ze drie jaar geleden over naar Handbal Venlo. Komende zaterdag hoopt ze met haar ploeg in de sporthal aan de Craneveldstraat in Venlo met een tweede zege op Quintus de 'landstitel' te vieren.

- De blessure die Nycke Groot afgelopen weekend opliep in de finale om de Deense beker, blijkt minder erg dan gedacht. De 33-jarige opbouwspeelster uit Alkmaar zal snel weer terugkeren bij de handbalsters, die zich voorbereiden op de Olympische Spelen. De 33-jarige Groot, die zich onlangs weer beschikbaar stelde voor Oranje, is er in elk geval wel bij. Bondsoach Emannuel Mayonnade is optimistisch. "Alles is in orde. Ze is al op Papendal geweest voor een medische check en ze heeft niets gebroken in haar schouder. Met een paar dagen rust kan ze de training oppakken."

Groot nam in 2019 afscheid van het Nederlands handbalteam. Ze won zilver en brons op zowel EK's en als WK's. Ze maakte geen deel uit van de ploeg die in 2019 wereldkampioen werd. "Ik heb veel gesproken met Nycke en we hebben een deal gesloten", zegt Mayonnade. "Zij wil graag erbij zijn en weer trainen met het team, maar als het niet gaat zoals zij wil dan stopt ze. Hetzelfde geldt voor mij. Het betekent dat we elke dag bekijken hoe het gaat. Ik weet op dit moment dus ook niet of ze erbij is in Tokio."

- Nyala Krullaars verlaat na twee seizoenen Kopenhagen en sluit - op uitleenbasis - voor één jaar aan bij EH Aalborg, de ploeg waar afgelopen seizoen Jesse van de Polder speelde, zij vertrekt naar Vendsyssel. EH Aalborg speelt in de tweede Deense liga en miste de promotie naar het hoogste niveau. Krullaars was afgelopen seizoen uit de running en probeert een niveautje lager weel speelminuten op te bouwen.

- Jong Oranje heren komt eind deze maand bij elkaar voor twee trainingsstages op Papendal en Slowakije. Bondscoach Freek Gielen nodigde onder meer zeven spelers van Bevo uit:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/zeven-bevo-spelers-in-selectie-jong-oranje/

- Myrthe Schoenaker (29) verlaat Blomberg-Lippe. Op haar verzoek werd het contract dat nog een jaar doorliep, in goed overleg ontbonden. In de zomer van 2020 kwam Schoenaker, als topscorer van VfL Oldenburg, over. In 25 duels scoorde ze 35 keer voor haar nieuwe ploeg. In maart van dit jaar liep Schoenaker een meniscusblessure op, een operatie volgde zodat ze in mei weer kon deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Naast Schoenaker verlaat ook Isabelle Jongenelen de club. 

- Bondscoach Ricardo Clarijs maakt de selectie bekend voor de dames U19 die zich voorbereidt op het EHF Championship in Noord-Macedonië:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/selectie-dames-u19-voor-ehf-championship-bekend/

- Puck Verlinden promoveert met TV Aldekerk naar de tweede Bundesliga ten koste van SG 09 Kirchhof met Mariël Beugels en Iva van der Linden:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/puck-verlinden-promoveert-met-aldekerk-naar-tweede-bundesliga/

- Woensdagavond kwam Claudia Rompen voor het laatst in actie met haar club Horsens, in Aalborg speeltde ze tegen Vendsyssel in de voorrronde van de nieuwe bekercompetitie. Vanaf de zomer sluit de Limburgse keepster aan bij Skanderborg. In de Drinx Arena mogen toeschouwers het duel bijwonen. Het duel is vanaf 19:25 uur te volgen via de Facebookpagina van Vendsyssel. Belangrijk: alleen bier en water worden geserveerd......coronapas moet aan de deur getoond worden! Jammergenoeg verloor Horsens het duel met één treffer verschil en is dus uitgeschakeld.

- Noord-Hollands Dagblad, interview met coach Arthur Langedijk en de toekomstplannen van SEW:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/sew-vanaf-nu-telt-alleen-de-winst/

- Selectie U17 jongens EK Beach Handball is bekend:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/selectie-heren-u17-ek-beach-handball-bekend/

- De vierde tegenstander van de Oranje-vrouwen, op weg naar het EK-2022, in de groepsfase van de kwalificatie is bekend: Griekenland stroomt door uit voorronde groep 2 waarin de ploeg won van Bosnië-Herzegovina, Italië en Letland. Uit groep 1 gaat Portugal door, uit groep 3 het verrassende Faeröer Eilanden dat Finland en Israël achter zich liet.

                                             

Uit elk van de zes groepen gaan de eerste twee ploegen door naar het EK, in november 2022, naast titelverdediger Noorwegen en de organiserende landen Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. In het weekeinde van 1/2, 6/7 en 9/10 oktober zijn de eerste kwalificatieduels in de groepen. In maart en april volgend voorjaar volgen de overige drie duels.

- Keeperstrainer Jean Last tekent voor nog een jaartje bij het Belgische Achilles Bocholt.

- Het Hongaarse Veszprém Handball Team heeft de Spaanse coach David Davis (44) met onmiddellijke ingang ontslagen op grond van de matige prestaties met de ploeg in dit seizoen. In de Champions League werd Veszprem in de kwartfinale uitgeschakeld door het Franse Nantes. In de nationale competitie werd de titel verspeeld aan rivaal Szeged. 1 juli maakt de club de nieuwe trainer bekend.

Davis coachte 137 duels sinds 2018: 114 keer winst, driemaal gelijk en 20 nederlagen. Totaal een landstitel en een nationale beker, deelnemer aan FINAL4 2020 en winst in de SEHA-League. In december verlies in halve finale CL, eind mei en begin juni verlies in het tweeluik met Szeged om de nieuwe landstitel. Szeged geplaatst voor de volgende editie van de CL, Veszprem moet hopen op een 'wild card'.

- 500 toeschouwers per dag zijn komend weekeinde toegelaten bij de VELUX EHF FINAL4 in de Lanxess Arena in Keulen. Dat maakte de EHF vandaag bekend. Het aantal fans kan nog oplopen als de ontwikkelingen in Nord-Rhein Westfalen qua besmettingen verder dalen, dan is zelfs een aantal van 1000 fans per dag mogelijk. Aalborg, PSG, Nantes en Barcelona betwisten de hoogste Europese clubprijs van dit seizoen. titelverdediger THW Kiel werd in de kwartfinales uitgeschakeld door PSG, Flensburg redde het niet tegen Aalborg, Veszprem kwam tekort tegen Nantes en Barcelona had weinig te duchten van Brest Meshkov.

THW Kiel, winnaar CL 2020, foto EHF

De editie 2020 werd pas eind december gespeeld, toen nog zonder toeschouwers. Ook voor deze editie heeft de EHF via allerlei acties op social media de verbinding met de thuisblijvende fans gezocht. "Maar het mooiste blijft toch om die twee dagen telkens 20.000 uitzinnige fans in een sfeervolle omgeving te mogen begroeten," aldus de EHF in een persbericht.

- Kay en Jorn Smits speelden vanavond met Holstebro het laatste officiële thuisduel tegen GOG om de derde plek in de strijd om de landstitel. Kay scoorde er negen, Jorn kwam tot één treffer in het met 39-38 gewonnen duel. Zodoende is er een 'belle' nodig: het eerste duel eindigde in 33-28 voor GOG. Kay speelt volgend seizoen voor het Duitse Magdeburg, Jorn blijft in Denemarken en trekt het shirt van Lemvig aan.

- Alina Grijseels en Emily Bölk zijn de nieuwe aanoverders van de Duitse nationale vrouwenploeg die onder leiding staat van Henk Groener. Technische staf en speelsters hebben dit tijdens de trainingsstage in Duisburg besloten. Bij het EK-kwalificatieduel tegen Griekenland maken de beide aanvoerders hun debuut. "We vinden het beter om die taak op de schouders te leggen van twee speelsters, nadat aanvoerder Kim Naidzinavicius in februari haar vertrek bij de nationale ploeg bekend maakte," verklaarde Groener de beslissing. Bölk (23) pakte enkele weken geleden de Hongaarse titel met FTC ten koste van Györ, Grijseels (25) deed datzelfde met BVB Dortmund.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht