Nieuws

Kort nieuws – week 2

Kort nieuws – week 2

KORT NIEUWS - week 2                                                                              update 15 januari 2022 

Ook deze week op deze pagina een overzicht met korte nieuwsberichten uit binnen- en buitenland.

6. Arjan Averink en Olga Assink nemen deze zomer bij PCA Kwiek de taken over van trainer Lars Hoogeveen:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/averink-en-assink-nieuw-trainersduo-kwiek/

5. Cabooter Handbal Venlo kwam in het eerste van twee duels op Servische bodem tegen ZRK Bekament nipt tekort: 31-32.Morgen op dezelfde plaats de return in de European Cup voor een plek bij de laatste acht. "We beginnen morgen aan de tweede helft," laat Venlo-coach Robin Gielen optekenen. "De tegenstander was goed in de aanzet voor een-tegen-een situaties en kreeg ook, soms teveel, strafworpen mee. Voordeel van de thuisploeg, zullen we maar zeggen. Maar kansen op winst zijn er morgen zeker."

4. Afgelopen week overleed trainer Harry Knops, jarenlang verbonden aan de Limburgse fusieclub HV LimMid. Fysieke problemen maakten het voor Knops de laatste jaren steeds moeilijker om zijn hobby op de voor hem zo kenmerkende manier te blijven uitoefenen.

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/in-memoriam-trainer-harrie-knops/

3. De Belgische Nele Antonissen, sinds dit seizoen uitkomend voor het Franse Mérignac, komt met enige regelmaat in het 'team van de week'. Ook afgelopen week een uitverkiezing:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/nele-antonissen-bijna-wekelijks-tussen-de-groten/

2. Bujar Qerimi, de Kosovaarse coach die in het verleden diverse Belgische clubs en de nationale ploeg onder zijn hoede had, heeft België een uitstekende dienst bewezen door het thuisduel tegen Turkije, concurrent voor de Belgen om plek twee in de WK-23 kwalificatie, te winnen: 26-24. Door het dubbele puntverlies van de Turken kan België, indien het morgen in het uitduel in Griekenland een punt pakt en zaterdag in Hasselt winst van Kosovo, de tweede plek veilig stellen. In de onderlingen resultaten met de Turken heeft België het voordeel: 'op verplaatsing' een 30-25 nederlaag (-5), in het thuisduel een 37-28 zege (+9).

1. Dynamico-speler Chiel van Iperen heeft uiteindelijk niet veel plezier beleefd aan zijn skivakantie. Hij brak zijn linker onderbeen en ligt er negen maanden uit. We wensen Chiel een spoedig herstel toe.

Chiel van Iperen, beenbreuk, foto privé

Deel dit bericht