Nieuws

Lisan Kruijswijk naar Füchse Berlin

Lisan Kruijswijk naar Füchse Berlin

Van de Redactie - Coach René Zwinkels van Quintus kan na de Pasen niet meer beschikken over Lisanne Kruiswijk. De 20-jarige spelverdeelster gaat de komende maanden trainen en spelen bij hetDuitse Füchse Berlin. Of zij na die periode in mei weer terugkeert bij de Heulse club is nog afwachten. Bij Berlin spelen inmiddels Bo Dekker en Fem Boeters. Lynn Molenaar staat dit seizoen aan de kant vanwege een ernstige knieblessure.

Momenteel staat Berlin op een promotieplek in de tweede Bundesliga: 35 uit 21, twee punten minder dan koploper Zwickau. De nummer een promoveert rechtstreeks, nummer twee speelt promotie- / degradatiewedstrijden met een ploeg op de een van de onderste plaatsen in de Bundesliga. Herrenberg volgt op een punt. Er zijn nog vijf duels te spelen voor deze drie ploegen. Op 8 mei speelt Berlin uit bij Herrenberg, op de slotdag (22 mei) thuis het alles beslissende duel tegen Zwickau.

Quintus won overigens knap van landskampioen VOC Amsterdam met 31-30. In een aantrekkelijke wedstrijd met een hoog tempo maakten de jeugdspeelsters Phoebe Müller, Alieke van Maurik, Mirthe de Jong en Tess van der Knaap een prima indruk.
 
cover Lisan Kruijswijk, in Quintus-shirt, speelt vanaf volgende week in de Duitse hoofdstad
foto archief HSP / Patrick Dolkens
Deel dit bericht