Nieuws

Maike Bouwer verruilt Aalsmeer voor functie bij EHF

Maike Bouwer verruilt Aalsmeer voor functie bij EHF

Door Frits Feuler - Maike Bouwer verlaat met onmiddellijke ingang haar HV Aalsmeer waar ze na haar overstap van VOC was aangesloten. Zij verhuist naar Wenen waar ze bij de Europese Handbal Federatie (EHF) een functie heeft aangenomen in de organisatie van EK's en Final4-toernooien.

De in Geleen geboren handbalster (30) speelde van 2003 tot 2007 voor het Deense GOG Gudme. Vervolgens ging het drie jaar naar Lyngby Handbold Klub alvorens ze tussen 2010 en 2012 speelde voor SEW. Daarna een jaartje VOC, 2013-2014 was weer een jaartje SEW.

Even was het stil op handbalgebied rond haar persoontje. In 2016 dook ze opnieuw op bij VOC waar haar vader Bert toen trainer was. Na diens vertrek hield ze het voor gezien bij de Amsterdamse kampioen en ging bij 'regiogenoot' Aalsmeer (eerste divisie) aan de slag.

De jongste telg uit de 'Bouwer-dynasty' - oudste zus Inge is bezig aan een wereldreis van 6, 7 maanden, middelste zus Lotte woont met haar vriend en kids in Abcoude - begint aan een mooi vervolg van haa maatschappelijke carrière. "Ik was bij het Nederlands Congresbureau betrokken bij de nationale sportexpo als projectmanager. Leuk om te doen, veel takken van sport samen brengen."

Begin juli solliciteerde ze op die nieuwe functie bij de EHF. "Twee dagen later had ik een telefoongesprek met een van de bestuurders in Wenen. Ik zat toen op de camping en was er nog helemaal niet mee bezig. Vervolgens werd ik vier weken later uitgenodigd om naar Wenen, waar ik nog nooit was geweest, te komen voor een kennismakingsgesprek. Dat heeft geresulteerd in een nieuwe uitdaging. Van mijn eerdere hobby mijn beroep maken! Mooier kan haast niet!"

Bij Aalsmeer was het even slikken toen de routinier haar vertrek aankondigde. "Ze zijn super blij, dat zeker, gunnen mij die stap ook. Een nieuwe uitdaging die bij mij past. Aalsmeer staat bekend om zijn goede sociale contacten, met zowel de ploeg als de trainer heb ik het altijd goed kunnen vinden.Voor mij geen twijfel meer nadat ik alles op een rijtje had gezet."

Zondagavond vertrekt ze met de auto en de meeste spulletjes richting Wenen. Inrichten van haar nieuwe woning. En nog wat andere klusjes. Maandag wordt haar eerste officiële werkdag. "Maar ik wil tussendoor ook genieten van een mooie stad als Wenen. Cultuur snuiven. Ook dat heeft mijn iteresses."

De komende maanden zal Maike met volle overgave haar nieuwe job oppakken. Er ligt een hele uitdaging op haar te wachten. Europees tophandbal van dichtbij meemaken. Met name i de Champions League Final 4 in Boedapest en Keulen zal zij zeker aan de rand van de organisatie te 'bewonderen' zijn.

Deel dit bericht