Nieuws

Mandy Burrkers noodgedwongen gestopt met handbal

De deze week dertig jaar geworden keepster en voormalig international Mandy Burrekers is noodgedwongen gestopt met handbal. De in Amsterdam geboren handbalster heeft de afgelopen drie jaar te maken gehad met een ernstige heupblessure en is diverse keren zowel rechts als links aan haar heup geopereerd. Ze heeft een aangeboren afwijking die veel kraakbeenschade heeft veroorzaakt waardoor ze de afgelopen drie jaar met pijn heeft gespeeld.Het is een moeilijk beslissing geweest van de Amsterdamse die twaalf jaar in Duitsland en een jaar in Noorwegen heeft gehandbald. Maar mu ze de knoop heeft doorgehakt is er wel een last van haar afgevallen. Ze verheugt zich nu op een normaal leven.

Burrekers is op zesjarige leeftijd begonnen bij de Volewijckers in Amsterdam en vertrok al op jonge leeftijd, toen ze zeventien was naar Duitsland. Ze ging bij de A-jeugd van TSG Ketsch spelen.Maar al snel werd ze ook opgenomen in de selectie die in de Tweede Bundesliga uitkwam. Drie jaar speelde ze daar waarna ze voor één seizoen naar het Noorse Gjerpen vertrok. Een jaar later keerde ze terug naar Duitsland en ging bij de kampioen van 2004 Frankfurt Oder HC spelen. Ze bleef daar vier jaar actief  tot de club failliet ging - in 2013 - en ze vervolgens verkaste naar BVB Dortmund in de tweede Bundesliga. Met Dortmund promoveerde ze weer naar de eerste Bundesliga.

Burrekers doorliep alle Oranje jeugdteams en speelde ook  met Oranje het WK van 2011 in Brazilië. Na een conflict met bondscoach Henk Groener stopte ze als international.

Deel dit bericht