Nieuws

Marco Vernooy kiest voor Sporting Nelo

Na zes seizoenen bij landskampioen OCI-LIONS gespeeld te hebben is de 2,07 meter lange 27-jarige Venlonaar Marco Vernooy volgend seizoen actief in de Belgische competitie bij Sporting NeLo, uitkomend in de Belgische Eerste nationale, gelijk aan de Nederlandse eredivisie.

“Een paar weken geleden is bekend geworden dat dit mijn laatste seizoen bij LIONS zou gaan worden, dat was natuurlijk wel even slikken. Ik was op dat moment best wel teleurgesteld. Vooral het moment waarop dit bekend werd was wel vervelend. Ik had me al helemaal ingesteld op nog een seizoen LIONS. Wij vormde met onze selectie een hechte groep en ik was graag gebleven om nieuwe jongens mee op weg te helpen. Dan is het jammer dat je vanwege de financiën de samenwerking moet beëindigen, Gelukkig hebben we het seizoen fantastisch weten af te sluiten. Na zes mooie jaren ga ik de club verlaten met zowel de Nederlandse titel alsook de nationale beker op zak en geeft dat toch een heerlijk gevoel”.

“Doordat ik pas heel laat wist waar ik aan toe was, waren de meeste teams voor komend seizoen al compleet”,  vertelt de Venlonaar. “Gelukkig kwam ik in contact met Sporting NeLo. De ambitie van de club en de uitdaging om volgend seizoen kwalificatie voor de BENE-League veilig te stellen spreken mij aan. Daarnaast geeft het trainingsprogramma van NeLo mij de mogelijkheid om meer focus te leggen op mijn MBA-studie en maatschappelijke carrière.

Je hebt zes jaar bij LIONS gespeeld en heel wat meegemaakt. In eerste instantie gingen er veel finales verloren maar uiteindelijk kwam het toch goed. Wat zal je het meeste bijblijven van deze periode, wat vond je het allermooiste moment?

“Wat mijn allermooiste moment was en ook het meeste zal bijblijven was het winnen van de BENE-League vorig jaar tegen Bevo in Hasselt. Dit was na een reeks verloren finales de eerste belangrijke finale die we wisten te winnen. Dat het dan ook nog, in mijn ogen, de meest prestigieuze prijs is maakt het extra bijzonder en mooi. Daarnaast wil ik zeker ook alle Europese wedstrijden noemen die ik heb mogen spelen met LIONS, met als hoogtepunt de EHF-Cup campagne van afgelopen seizoen. Dat was geweldig om mee te hebben mogen maken. En natuurlijk als afsluiter de gewonnen finale van afgelopen zondag. Om op zo'n  manier afscheid te mogen nemen dat voelt natuurlijk helemaal super”.

Het is natuurlijk afwachten hoe het gaat allemaal gaat uitpakken maar qua namen is het Nelo zeker geen onaardige ploeg. Ik kijk er dan ook naar uit om bij mijn nieuwe ploeg aan de slag te gaan, maar ik ga nu eerst van een paar weekjes vakantie genieten.” 

Deel dit bericht