Nieuws

Mariël Beugels van Bad Wildungen naar Kirchhof

Door Frits Feuler– De eerste nieuweling voor het nieuwe seizoen bij SG 09 Kirchhof werd vandaag gepresenteerd. Van HSG Bad Wildungen Vipers (Bundesliga) komt Mariël Beugels over. De 21-jarige vangt daarmee het vertrek op van Danique Boonkamp die onlangs besloot haar uitlopende contract niet te verlengen. Beugels krijgt een belangrijke rol bij de ploeg uit de Tweede Bundesliga op de spelverdelerpositie.

Net als Dionne Visser en Boonkamp werd ook Beugels opgeleid op de Handbal Acadamie. Via Emmen en VOC belandde ze op 18-jarige leeftijd bij de Vipers in de hoogste Duitse Liga.

Mariël Beugels, overstap naar SG 09 Kirchhof             foto Kirchhof

“Vanaf dag een heb ik Mariël altijd in het oog gehoduen en kon haar nu overtuigen om naar Kirchhof te komen,” is trainer Christian Denk maar wat blij met de nieuwe aanwinst. “Ze staat pas aan het begin van haar carrière en heeft nog een enorme potentie zich verder te ontwikkelen. Haar snelle spel maar ook haar doorzettingsvermogen kunnen we bij de club nog verder verbeteren.”

De eerste gesprekken verliepen positief, zo geeft de club in haar persbericht aan. Beide partners hebben zo hun doelen die nu samen opgepakt worden, heet het verder. Mariël Beugels bevestigt dat bij Kirchhof jonge speelsters een prima opleiding krijgen en is verheugd komend seizoen een van de steunpilaren van de ploeg te kunnen zijn.

Beugels begon haar carrière bij HVZ Vivendi in Oosterhesselen. In 2012 vertrok ze naar E&O waar ze met 14 jaar in het eerste debuteerde.Vier seizoenen later stapte ze over naar VOC terwijl ze inmiddels ook aan de Handbal Academie trainde.

Tessa Bremmer-Cocx, trainster bij Bad Wildungen          foto archief HSP

Op 1 december 2016 stapt ze de grote Bundesliga binnen bij Bad Wildungen Vipers. Na een perfecte stage kreeg ze een contract aangeboden bij de club waar de Nederlandse Tessa Bremmer-Cocx trainster is en haar landgenoten Sabine Heusdens, Anouk Nieuwenweg en Maxime Struijs actief zijn.

Deel dit bericht