Nieuws

Myrthe Schoenaker verruilt Oldenburg voor Blomberg-Lippe

Van de Redactie – Komend seizoen zal Myrthe Schoenaker oplopen in het shirt van Blomberg-Lippe, de huidige nummer vier in de Duitse Bundesliga. Ze tekende een contract dat haar tot 30 juni 2022 bindt aan de club. Dat meldt haar nieuwe werkgever op de clubsite. Schoenaker (27) is de eerste versterking voor Blomberg waar ook Isabelle Jongenelen, Celine Michielsen en Tessa van Zijl onder contract staan.

Schoenaker – 1.76 groot – werd vier keer landskampioen met Dalfsen, Deens kampioen met København Håndbold en speelde ook 13 keer voor Oranje. In 2015 zette ze de eerste stap in de Bundesliga, bij Füchse Berlin en kwam in 2018, na een jaar Kopenhagen terecht bij VfL Oldenburg. Bij die ploeg kwam ze in haar eerste seizoen meteen in de top tien van de topschutters. De speelster uit Olst scoorde in deze jaargang liefst 64 keer, goed voor een zesde plaats.

In Blomberg wil men vanaf de zomer met de Nederlandse opbouwspeelster de volgende stap zetten. Ook daarin ziet Schoenaker haar eigen ontwikkeling: “Ik kijk ernaar uit om de komende twee jaar deel uit te maken van Blomberg, met een  zeer jong en interessant team, met een snelle speelstijl. Ik hoop dat ik het team kan helpen met mijn ervaring en ik kijk nu al uit naar de Blomberger-fans. Er is altijd een geweldige sfeer in de hal aan de Ulmenallee!”, weet ze op voorhand.

Ook haar nieuwe trainer is blij met de nieuwe aanwinst: “Met Myrthe krijgen we een intelligente spelverdeelster en schutter bij die ons zeker zal helpen met haar prestaties en flexibiliteit. Ze kent de competitie en laat momenteel zien dat ze zowel in verdediging als in aanval de leiding kan nemen. MyrtHe past heel goed bij ons, niet alleen vanuit een sportief maar ook menselijk oogpunt."

Niet meer erbij na de zomer is de 20-jarige Munia Smits. Waar de Belgische speelster naar toe gaat, is nu nog onduidelijk.

cover Myrthe Schoenaker, na de zomer actief bij Blomberg-Lippe

foto club

Deel dit bericht