Nieuws

Myrthe Schoenarker speelt komend seizoen weer in de Bundesliga

Myrthe Schoenarker speelt komend seizoen weer in de Bundesliga

Vfl Oldenburg en speelsters uit Nederland dat is een succesverhaal. Men moet ver terug gaan kijken om een seizoen te vinden zonder dat een speelsters uit het buurland deel uitmaakte van de selectie. Ze hebben er allemaal met veel plezier gespeeld en er van genoten. Het is dan ook geen wonder dat Isabelle Jongenelen het komend seizoen wordt vergezeld door een landgenote.

Met de komst van Myrthe Schoenenaker vindt een internationaal ervaren opbouwster de weg naar Oldenburg. Dit tot  grote vreugde van Vfl trainer coach  Niels Bötel.  “Myrthe is absoluut het type speelsters dat wij ons gewenst hadden. Ze is multifunctioneel inzetbaar en heeft ook de capaciteiten om als spelverdeelsters te spelen. In de verdediging zal zij het midden blok enorm gaan versterken  omdat ze fysiek sterk is maar ook goed kan verdedigen” aldus Bötel. Schoenaker heeft een twee jarig contract getekend bij Oldenburg tot 30 juni 2020.  

De afgelopen twee jaar speelde de 25-jarige rechtshandige speelsters voor het Deense København Håndbold waarmee ze in het eerste jaar vicekampioen werd en dit jaar actief was in de Europacup. Dit jaar staat Kopenhagen aan kop in de strijd om de landstitel. Bij Kopenhagen speelde ze samen met de ex-Oldenburg speelsters Kelly Dulfer en Annika Meyer.

Voordat ze naar Kopenhagen overstapte heeft ze één jaar in Berlijn gespeeld bij Fuchse Berlin dat zich vanwege financiële problemen terug moest trekken  uit de Bundesliga. Schoenaker is op zes-jarige leeftijd met actief handallen begonnen bij Overwetering van waaruit ze via Kwiek Raalte ( 2 jaar) in 2011 overstapte naar Dalfsen waarmee ze vier jaar oprijd Nederlands kampioen werd en de beker wist te winnen

Deel dit bericht