Nieuws

Nederlands Beach Handbalteam U18 gaat voor Olympisch goud!

Jeugd Olympische Spelen in Argentinië

Door VZV - De VZV-toppers Anna Buter, Lynn Klesser, Iris Hoekstra en Lisanne Bakker hebben vorige weekend hun laatste Beach Handball-trainingsstage ter voorbereiding op de Jeugd Olympische Spelen bij VZV Beach afgewerkt.

Vrijdag 21 september heeft de selectie, na een interessante teambespreking in de kantine van VZV, ook diverse trainingen in het zand afgewerkt. En ‘s avonds nog een stevig aan fitness gedaan.

Twee dagen later speelden de meiden in ‘t Veld op VZV Beach wedstrijden tegen de Nederlandse Dames Beach Handball selectie en zijn helemaal klaar en voorbereid voor deze uitdaging.

Maandag 1 oktober gaan Lynn Klesser, Lisanne Bakker, Iris Hoekenga en Anna Buter van VZV met het Nederlands Beachhandbal team U18 richting Buenos Aires in Argentinië. Daar worden de YOG 2018 (jeugd olympische spelen) gehouden. Nederland gaat daar naar toe met het hele Team NL (41 sporters) onder leiding van Chef de Mission Mark Huizinga.

 

De afgelopen drie jaar is het Nederlands Beach handbalteam twee keer Europees kampioen geworden en een keer tweede op het EK. Vorig jaar werd de ploeg tweede op de Wereld Kampioenschappen in Mauritius. De selectie van Chef de Mission Mark Huizinga zal op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires Argentinië zeker proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Op 6 oktober is de officiële opening van de YOG. De eerste wedstrijden zijn op maandag 8 oktober tegen Paraquay en Hongkong. Verder zitten in de poule van het Nederlands team ook Turkije, Venezuela en Argentinië. Het team is gebrand op een overwinning op Hongarije, dat ze in de tweede ronde kunnen tegen komen. Hongarije is de regerend wereldkampioen.

Op 13 oktober wordt de finale gespeeld. Mocht Nederland zo ver geraken, dan willen de meiden zeker met een medaille naar huis komen. Het liefst in de kleur goud.

Op 20 oktober keert het hele Team NL weer terug naar Nederland waar ze - hopelijk - onthaald zullen worden door veel enthousiaste supporters, vrienden en familie.

Deel dit bericht