Nieuws

Nederlandse inbreng groter bij Dortmund: Amega en Van Zijl sluiten aan

Van de Redactie – Nog twee Nederlandse speelsters sluiten komend seizoen aan bij de huidige koploper inn de Bundesliga, BVB Dortmund. Delaila Amega en Tessa van Zijl trekken dan het zwart-gele shirt aan Beide spelers hebben een tweejarig contract gesloten.

De 22-jarige Amega komt over van Metzingen en is een van de speelsters die in december met Oranje wereldkampioenn werd. Delaila Amega wordt beschouwd als een technisch onderlegde, speelse en dynamische rechtshandige spelverdeelsters die eigenlijk op alle posities in de opbouw uit de voeten kan. Voor haar is rugnummer 14 (!) gereserveerd.

Met rugnummer 8 gaat Tessa van Zijl op jacht naar prijzen. De 23-jarige uit Nederland komt van Blomberg-Lippe, waar ze de afgelopen drie jaar een centrale rol heeft gespeeld in het succes van de club.

Rechter opbouwspeelster Van Zijl wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde linkshandige vrouwen in de Europese competities en behoort ook tot de bredere selectie van Oranje. Voor Blomberg scoorde ze tot nu toe 65 velddoelpunten en behoort ze tot de top drie in de Bundesliga.

Beide spelers willen de volgende stap in hun carrière bij Borussia Dortmund zetten en nationaal en internationaal succesvol zijn met de nieuwe club waar inmiddels ook Kelly Dulfer, Rinka Duijndam, Inger Smits, Merel Freriks, Yara ten Holte en Kelly Vollebregt actief zijn.

Tegenover de komst van Van Zijl en Amega staat het vertrek van Caroline Müller-Korn en Leonie Kockel.

cover Tessa van Zijl

Deel dit bericht