Nieuws

Nieuwe coach voor Belgisch international Arber Qerimi bij Zagreb

Nieuwe coach voor Belgisch international Arber Qerimi bij Zagreb

Branko Tamse neemt de teugels over van Lino Cervar

Van de Redactie- PPD Zagreb zal het tweede deel van het seizoen ingaan met een nieuwe coach. Voormalig coach van RK Celje Pivovarna Lasko, Branko Tamse neemt de Kroatische kampioen over om verder te gaan in de VELUX EHF Champions League.

Na het missen van vorig seizoen is bereiken van de laatste 16 het doelwit voor Tamse, naast het bereiken van de laatste vier van de SEHA-Gazprom League.

"Nadat Cervar de club verliet, hadden we een wens voor een coach die onze spelers kent, met hen kan spreken in onze taal, ervaring heeft met het leiden van een team in de Champions League en die met jonge spelers wil werken. Dat alles leidde ons naar Branko Tamse en ik ben erg blij dat we een overeenkomst hebben bereikt ", zei clubdirecteur Vedran Supukovic.

Tamse begon zijn coachingcarrière bij Gorenje Velenje, waar hij drie jaar doorbracht. Daarna verhuisde hij naar Celje en nam oorspronkelijk een juniorenteam over, voordat hij na twee maanden later de baan bij het seniorenteam kreeg aangeboden.

Van 2014 tot 2018 won hij vijf competitie- en bekertitels en vier Super Cup-titels. Zijn tijd met Celje eindigde aan het begin van dit seizoen, na verlies tegen Krka in Super Cup, vervolgens Skjern en PSG in Europa en tenslotte RD Riko Ribnica in de Sloveense competitie.

Drie maanden na zijn vertrek is hij weer actief en zit hij tot het einde van het seizoen 2019/20 ´in de hete zetel van Zagreb.´

''Zagreb is een nieuwe uitdaging voor mij. Na Gorenje Velenje en Celje is dit weer een stap vooruit in mijn carrière. Ik werk graag met jonge spelers en in Zagreb heb ik die kans. Ik kan niet wachten tot alles van start gaat en ik geloof dat we goede resultaten kunnen behalen. Een van de belangrijkste dingen voor mij als coach is de visie van de club te volgen. En na het gesprek met het clubmanagement realiseerde ik me dat we dezelfde visie delen, "zei Branko Tamse op de persconferentie van afgelopen maandag.

Sterke basis

Lino Cervar kondigde begin december 2018 zijn vertrek uit PPD Zagreb aan, waarbij hij verklaarde dat hij tegen het einde van het jaar 2018 zou vertrekken. Zijn wens is om zich te wijden aan het nationale team en de ontwikkeling van handbal in Kroatië. Club, management en Lino Cervar beëindigden hun samenwerking na hun meest recente Europese topvlucht tegen Motor Zaporozhye. Het jaar werd afgesloten met de beide assistent-coaches Tonci Valcic en Davor Rokavec die het team in de SEHA League leidden.

Ondanks een aantal veranderingen in de zomer, beleefde Zagreb een productieve eerste helft van het seizoen met Lino Cervar op de bank, behaalde drie overwinningen - tegen Flensburg, Celje en Zaporozhye - evenals twee draws - tegen Skjern en Nantes - om op dit moment plek vijf in te nemen in groep B van de VELUX EHF Champions League.

"Het eerste deel van het seizoen was geweldig voor de club en dat is een goede basis voor wat er daarna komt. We hebben vier belangrijke wedstrijden in de Champions League en het zal niet gemakkelijk zijn. We willen een plaats hebben in de laatste 16,"zei Tamse.

Behoefte aan snelheid

PPD Zagreb en Celje Pivovarna Lasko zijn traditionele rivalen. Spanningen liepen vaak hoog op tijdens deze duels. Maar Tamse ziet dat als een voordeel. Voor hem zijn Celje en Zagreb zeer vergelijkbare clubs met vergelijkbare methoden. Dit in combinatie met zijn kennis van de spelers geeft hem vertrouwen.

"Zagreb is een mix van ervaren en jonge spelers, we hebben een goede kwaliteit en kunnen iedereen verslaan. Aan de andere kant waren er weinig tegenvallers waarbij wedstrijden onverwacht verloren gingen, dus nu moeten we eraan werken. Ik wil graag doorgaan met de sterke verdediging die Zagreb tot nu toe heeft gespeeld, maar ook om de aanval sneller te laten verlopen, dat is mijn belangrijkste doel. "

Wat cruciaal zal zijn, is hoe snel hij zich kan aanpassen aan het team en hoe spelers in korte tijd op de veranderingen zullen reageren. Het spelsysteem en de tactieken zijn niet vergelijkbaar met die van Cervar. Tamse geeft de voorkeur aan snel handbal. Hij staat bekend om zijn coachingkwaliteiten en ook om het herkennen van talent. Een enorm voordeel voor de Kroatische kampioen, met vele getalenteerde spelers door de hele club.

"Er is nooit genoeg tijd wanneer je een coach bent en je komt naar het nieuwe team. We zullen ons best doen. Niet alle spelers zijn hier vanwege het WK en wat blessures, maar de meesten zijn klaar voor de voorbereiding. Ik zal ook jonge spelers die niet eerder in de schijnwerpers stonden, de kans geven. Ik werk graag met jonge spelers, erken hun talent, inzet en doorzettingsvermogen. We zullen hard trainen tot de eerste wedstrijd. "

Tamse's eerste wedstrijd als coach van PPD Zagreb zal tegen Metalurg zijn in de SEHA League. Zijn eerste Champions League-botsing zal op 10 februari tegen Skjern Handbold thuis zijn.

Deel dit bericht