Nieuws

Nycke Groot verruilt Györ voor Odense

Van de Redactie– Ex-Oranje-international Nycke Groot keert terug naar Denemarken. Na drie schitterende seizoenen bij het Hongaarse Györ speelt de 30-jarige de komende twee jaargangen bij de club van Tess Wester, Odense. Wester maakte aan het begin van dit seizoen de overstap van Bietigheim naar de Deense competitie en is momenteel met haar club koploper. In de kwartfinale van de Champions League nemen Groot en Wester het met hun huidige ploegen tegen elkaar op voor een plek in de Final4 in Boedapest.

Groot was eerder al actief in Denemarken. Met Midtjylland werd ze tussen 2011 en 2015 twee keer Deens kampioen en won ze driemaal de nationale Deense beker. Daarna verkaste ze naar Györ waar ze samen met de inmiddels gestopte Yvette Broch twee keer de Champions League won. Drie Hongaarse landstitels en twee bekers staan op het palmares. Sinds 2010 maakte Groot deel uit van de nationale ploeg. In januari van dit jaar zette ze een punt achter haar interlandcarrière, met 123 interlands en 375 treffers. Viermaal

Tot 2001 handbalde Groot bij SV Koedijk. Daarna ging het voor twee seizoenen naar Kolping, drie jaar SEW (titel en beker in 2003/2004) en tussen 2006 en 2011 Team Tvis Holstebro. Vier jaren Midtjylland volgden.

Deel dit bericht